Wishbone Ash – Live Dates Live

In december speelt Wishbone Ash op fietsafstand van mijn woonplaats en zal hun welbekende meesterwerk Argus integraal worden gespeeld. Als voorpret kunnen fans, waaronder ikzelf natuurlijk, genieten van een nieuw live album. In december 1973 kwam Live Dates uit, een fenomenaal live album wat zo goed verkocht dat de lokale platenzaak er vol mee ligt. Een mooi album om bekend te worden met de band voor een zachte prijs dus. Het album bestaat inmiddels 50 jaar, daar wordt op de nieuwe interpetatie van de Live Dates album cover vermeld. De band is het niet ontgaan en viert het vijftigjarig bestaan van het album maar al te graag met de huidige line-up van de band.

Verwacht echter geen volledig nieuw live album. Dit is dezelfde setlist als Live Dates. Om het 50 jarig bestaan van hun legendarische live plaat te vieren hebben ze de set opnieuw live gespeeld en opgenomen. Het optreden vond plaats in Daryl’s House Club in Pawling, New York. Aangezien ik Wishbone Ash nog niet live heb gezien keek ik enorm aan naar de nieuwe interpretatie van een album wat ik door en door ken. Als dit een goed beeld schetst van hoe de band tegenwoordig live klinkt, kan het wat mij betreft niet snel genoeg december zijn.

De opname klinkt energiek, fris en vol detail. Een fijne manier om deze nummers in het heden te horen en meteen het bewijs dat Live Dates 50 jaar later nog altijd relevant is. Ik blijf erbij dat The King Will Come nog steeds een ijzersterke opener is en wat mij betreft het hoogtepunt van Argus, waar het nummer origineel verscheen. Van mijn favoriete Wishbone Ash plaat, Pilgrimage, mag The Pilgrim absoluut niet ontbreken en deze uitvoering is wederom prachtig.

Ondanks dat dit album in zekere zin al bestaat, is het zeker geen makkelijke manier om geld uit de zakken van Wishbone Ash fans te kloppen. Het is naast een mooie afwisseling met het origineel, weer een ijzersterke opname met, op Andy Powell na, een totaal andere line-up die het net zo goed doen. Het brengt voor mij als fan in ieder geval genoeg nieuws om een plekje vrij te maken naast mijn exemplaar van Live Dates.

Related posts

METAWAVE – Fragmento

Ledfoot – Outsiders

Armed Cloud – Nimbus