Home » Wrang – Haatspraak

Wrang – Haatspraak

door Martijn Mooijman
351 views 3 minuten leestijd

Met de release van de EP Haatspraak komt het van origine Utrechtse Wrang hun inmiddels opgebouwde reputatie meer dan na. Drie nummers van het duo Galgenvot en Valr en met hun in 2022 gelanceerde Full length “De Vaendrig” nog vers in het geheugen kunnen we weer even vooruit tot er een nieuwe langspeler op de planken ligt.

Het openingsnummer De Cirkel Volmaakt start meedogenloos als een opgekropte woede uitbarsting. Hier hoor je direct invloeden van klassieke fundamenten uit de Black metal scene. Galgenvot die met zijn rauwe keelklanken een dramatische toets geeft aan de rappe gitaarrifs en drumritmes. Afwisselende blastbeats en ritmische stukken, lekkere breaks en goed gebruik van de hardware die om drummer Valr heen hangt. Dit is materiaal voor de liefhebber van Old school Black metal in een modern jasje. Melodische gitaarriffs die veelvuldig worden herhaald en waar de bass lekker overheen loopt. Een zeer mooi stuk is de break met de cello halverwege t nummer waarna het geweld ondersteund met een meerstemmige tekst verder dendert.

Haatspraak is een iets zwaarder, logger klinkend nummer met fijne tempowisselingen zonder dat het inboet aan woede. Ook dit nummer klinkt heerlijk vol en bombastisch.

Het derde en laatste nummer Bodemdrift zit net als de eerste twee meteen op lekker tempo. Geen subtiel begin maar gas er op. Lekkere gitaarriff die meerdere maten aanhoudt waar een leadgitaar later bij komt en overheen loopt. Maar ze durven het ook aan om tegenstrijdigheid er in te gooien, met een vrolijk gitaarrifje en ondersteunend ritme als bijkomend thema. Een zeer afwisselend lekker nummer waar ze af en toe tegen een Kvelertak-achtige sound aanschuren.

Ondanks dat het luisterplezier na een kleine 19 minuten gedaan is, is er genoeg reden om de repeat knop aan te zetten. De energie knalt er vanaf en is voor de liefhebber van Nederlandse Black metal een mooie aanvulling voor de collectie.

Het nummer Haatspraak is al te beluisteren op Youtube, de rest van de EP komt uit op 29 februari

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00