Home » X-Tinxion op tour én nieuwe video

X-Tinxion op tour én nieuwe video

door Maurice van der Zalm
186 views 2 minuten leestijd

Een jaar geleden maakten we kennis met het album From The Ashes Of Eden van X-Tinxion. Een album dat binnen de thrashmetalbasis toch verrassend uit de hoek komt.
“Al met al is From The Ashes Of Eden een dusdanig gevarieerd album geworden dat zeker een kracht wint, naarmate je hem vaker door je gehoorgang laat denderen. Geen snel-sneller-snelst-thrash maar juist thrash die diverse invloeden gebruikt om te groeien.” (Rockportaal)
Om de aandacht te vestigen op de tour activiteiten in de komende maanden, waarbij ze in Duitsland, Zwitserland en Nederland Six Feet Under zullen begeleiden op hun jaarlijks terugkerende X-mas in Hell Tour, is het moment rijp om hun nieuwe muziekvideo voor de track Survivors Of Hell aan de wereld te presenteren. De track stamt van het in 2016 verschenen album From The Ashes Of Eden. In oktober steekt de band ook nog eens het kanaal over, om 3 shows te doen met Metaprism in Londen, Bournemouth en Bridgwater.
In de video voor Survivors Of Hell zien we een gevangene, die gedwongen is een schaakspel te spelen, terwijl een spelleider probeert om zijn bewegingen te manipuleren en te beheersen via een computer.
Het nummer en de video dienen als een metafoor voor moderne oorlogvoering. Het gaat over de krankzinnigheid van oorlogvoering die van veraf met allerlei technologie aangestuurd wordt. De mens die in staat is de ander af te slachten met behulp van drones en computers. Enerzijds maakt dit de oorlogsvoering ´schoon´ en op afstand, zoals bij een computerspel, anderzijds is er de harde en gruwelijke realiteit van dichtbij, wanneer mensen als gevolg daarvan verminkt of gedood worden. De ‘overlevenden’ uit het lied, zijn de pionnen en daarmee de slachtoffers die geen enkele controle hebben over ´de hel´ die door het slagveld wordt aangericht.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00