Vijf leuke/intrigerende video's van Belgische bands

In België, zeg maar Vlaanderen, zitten ze niet stil, zo met het einde van het jaar in het vooruitzicht. In één zwik krijg je hier vijf leuke, interessante of intrigerende video’s van Beuk, Loose License, Hell City, Off The Cross en DadaWaves. Meteen een leuke dwarsdoorsnede van wat er leeft in Vlaanderen aan harde en alternatieve muziek.
 
We beginnen met de nieuwe videoclip van de West-Vlaamse doommetalband Loose License. Het nummer heet The Coronation Of The Lizard en de videoclip is een werkstuk van liefst veertien minuten. Aan deze productie werd in totaal acht maanden gewerkt en is er op vier verschillende locaties gefilmd. Voor de gelegenheid brengt Loose License een demo-cd uit met daarop drie nummers, waaronder uiteraard het titelnummer van de videoclip.
 

 
De hardrockband BEUK gooit zomaar een Tijdbom onze richting uit, na Hel Van De Planeet de tweede single van de EP Dynamiet die in januari uitkomt bij Parsifal Records. Zowel muzikaal als in deze clip is er een bijrol voor de (toch in Oostende) legendarische punkzanger Frank Dubbe. Deze Tijdbom is een track over een rusteloze geest die steeds meer gespannen raakt door de chaos en geweld in de wereld. Zal zijn brein ontploffen of niet?
 

 
De melodische metalband Off The Cross heeft een intrigerende video bij de nieuwe EP Era die ze zopas uitgebracht hebben. Op de EP doen gasten mee uit bekende bands als Katatonia en Stream Of Passion. Ook Joost Van Den Broek van After Forever en Ayreon doet mee. Op de song The Mist neemt Tijs Vanneste van Van Echelpoel de gastvocalen voor zijn rekening. Van Echelpoel is dan wel niet zo bekend in Nederland, in Vlaanderen stellen die wel iets voor.
 

 
 
Het ook al Belgische Hell City bracht net vóór de midterm-verkiezingen in de Verenigde Staten hun nieuwe video uit voor de song Bogus Potus, een vette sneer naar de Amerikaanse president Donald Trump. In de clip herken je heel wat bekende namen uit de Belgische metalscene zoals Franky De Smet-Van Damme (Channel Zero), Fleddy Melculy en frontmannen/vrouwen van o.a. Bark, King Hiss, Bear, Bliksem en Dyscordia.
 

 
DadaWaves is  de semi-psychedelische popband van singer/songwriter Jasper Stockmans.  De afgelopen jaren zette de groep zich op de kaart met o.m. de radiohit Wise Old Owl. In afwachting van hun nieuwe album dat in februari 2019 zal verschijnen bij Starman Records, is er nu alvast de nieuwe single All The People’s Faces, een intrigerende retropopsong met wat 70’s psych, een kampvuurmantra die mens en technologie (smartphones en social media) op de korrel neemt.
 

 
 

Related posts

Decision – Chaos in a Can

Headbanger’s Balls Fest vult affiche aan

Pantera op 28 januari 2025 naar AFAS live