Home » Zo 26 november: WAVEFEST II in Baroeg, Rotterdam

Zo 26 november: WAVEFEST II in Baroeg, Rotterdam

door Ron Schoonwater
131 views 4 minuten leestijd

In de jaren ‘80 is wave met bands als The Cure en de Simple Minds volwassen geworden. De laatste jaren zijn er veel nieuwe bands ontstaan die termen als ‘postpunk’, ‘deathrock’ en ‘synth-wave’ gebruiken, genres die aanschuren tegen (new) wave. WaveFest biedt de old school liefhebbers en nieuwe wavers de juiste sfeer en bands om te genieten van deze geweldige muziek. Het festival combineert bands die hun sporen al verdiend hebben met acts die op het punt staan geschiedenis te gaan schrijven. Nostalgie en vernieuwing gaan hand in hand. Dat hoort natuurlijk in het sfeervolste en donkerste podium van Nederland: Baroeg.
Op zondag 26 November 2017 zal de tweede editie van dit festival plaatsvinden: WaveFest II. Ook deze editie zullen vijf  bands het podium betreden: headliner is de legendarische Rotterdamse formatie Spasmodique, uit Italie verwelkomen wij Hapax en Ash Code en het Turkse She Past Away complementeert WaveFest II. Omdat de show van Hante op Wavefest I niet door kon gaan speelt ze op WaveFest II. We kijken er naar uit!

HAPAX

Hapax is even melancholisch als dansbaar, met sterke composities en melodielijnen laat dit duo uit Napoli horen dat je niet perse een hele band nodig hebt om een krachtige liveset te spelen. Hapax combineert invloeden uit new wave en postpunk met moderne experimentele en industriële arrangementen. Hun teksten vertellen onder andere verhalen over schrijvers uit de oudheid, de ziel van de mens en de geschiedenis van Italie. Hapax is duister, dansbaar en uitermate meeslepend.

HANTE

Vanuit Parijs komt de 1persoonsformatie Hante. Hante is Helene de Thoury die eerder furore maakte in bands als Phosphor en Minuit Machine. Nu gaat Helene solo met haar ‘haunted wave’ die bestaat uit melodieuze synthpartijen en kille zang. Inmiddels groeit Hante’s fanschare door haar vele optredens op buitenlandse festivals. In augustus dit jaar stond ze nog op het W Festival in België, tussen bands als Anne Clark, Front 242 en Peter Hook.

ASH CODE

Ash Code is inmiddels uitgegroeid tot een van de bekendste Italiaanse exponenten van de New Wave scene. Hun muziek is een collage van dark wave, noise en synthwave in combinatie met een stevige drummachine. Live wisselen donkere ballades, obsessieve beats, gitaarpartijen en diepe, melancholische synthpartijen elkaar af. Vorig jaar bracht de band hun 2e album ‘Posthuman’ uit waarvan nummers als Nite Rite en Alone in your dance met speels gemak hun weg naar de alternatieve dansvloer vonden. Begin dit jaar maakte Ash Code zelfs een remix voor niemand minder dan Moby. Dit alles maakt Ash Code tot een absolute ‘must see’  op WaveFest!

SHE PAST AWAY

New Wave uit Turkije? Jazeker het bestaat echt! Sterker nog, She Past Away is momenteel een van de meest populaire acts van de nieuwe generatie wave bandjes. Volkan Caner en Doruk Ozturkcan vertolken hun nummers in het Turks en met pakkende (gitaar)deuntjes ala The Cure, Sisters Of Mercy en Clan Of Xymox pakt dat verdomd goed uit. Inmiddels heeft de band 2 albums op hun naam staan en tourt She Past Away heel de wereld over. Vanavond staat de band op de buhne van Baroeg en daar zijn we maar wat trots op!

SPASMODIQUE

De wave band Spasmodique werd begin jaren ’80 in het grauwe en onder de economische crisis lijdende Rotterdam opgericht. De band bouwde met energieke en heftige optredens een ijzersterke live-reputatie op. Recente concerten bewezen dat Spasmodique nog altijd een trouwe aanhang heeft. Ook jongeren van nu kunnen zich vinden in de rockende wave sound van Spasmodique. Wavefest is is trots om de tweede editie met zo’n roemruchte Rotterdamse naam af te sluiten.

DJ CO2

DJ CO2 (Marco van Belle), zorgt voor de muzikale omlijsting. Hij organiseert al ruim 20 jaar alternatieve feesten in Baroeg. Zo is DJ CO2 onder andere het muzikale gezicht van de 80’s & More!. Op WaveFest gaat hij een stapje verder de muzikale geschiedenis, heden en toekomst van de Wave in.
DJ REVEREND ESSER
Annemarie Esser is geen onbekende in de(inter)nationale underground scene. Als DJ Reverend Esser draait ze op menig feest en festival. Daarnaast organiseert ze haar eigen clubavonden zoals Manifest in Utrecht. Vanavond zal ze een grensverleggende mix draaien van new wave en alles wat daar tegenaan schuurt.

Deur Open: 15:00
Prijs VVK: € 16,-
Prijs Deur: € 17,-

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00