Snelle power metal uit één van de meest toeristische bestemmingen uit Noord Italië.

Het uit Bergamo afkomstige Lionsoul wordt in 2009 opgericht door gitarist Arelio Parise. Het duurt een paar jaar voor hij een band bij elkaar heeft die hem beviel en klaar was voor diverse live shows. In 2013 komt het debuutalbum Omega uit, met daarop twaalf nummers die geïnspireerd waren op de Griekse geschiedenis en oude mythologie. In 2015 volgt de EP Throne met één nieuw nummer, drie live nummers en een akoestische versie van A New Horizon. In 2016 wordt er begonnen met de opnames van Welcome Storm in de plaats Caravaggio onder leiding van producer Alessandro del Vecchio.

Naast Parise bestaat de band uit zanger Ivan Castelli (ex-Spellblast), bassist Roberto Poli, gitarist Francesco Pedrini en drummer Luca Secomandi. De band speelt power metal maar weet er een eigen draai aan te geven. De verwachte hoge vocalen blijven uit evenals de bombastische toetsen partijen die kenmerkend zijn voor het genre. In plaats daarvan weet de band een muur van geluid op te trekken dat gedomineerd wordt door de gitaarpartijen van Parise en Pedrini.

In ruim drie kwartier tijd komen er negen volwaardige nummers voorbij, ingeleid door het minder dan één minuut durende Beyond Dusk. Stevige, ruige rock met overtuigende zang. Castelli zingt sterk en harmonieus. Iron Whispers en Bright As Light zijn wat langere nummers. In het laatstgenoemde nummer stuwt de drumpartij het nummer op naar een hogere versnelling. De gitaarpartijen zijn verbluffend strak en sterk, waarbij solo’s afgewisseld worden met indrukwekkende riffs.

Het totaalplaatje vormt een sterk album waarbij de band laat horen volwassen nummers te kunnen componeren en spelen. Het laat een band horen die de eigen stijl prefereert boven het gangbare, verwachte patroon. En dat is alleen maar toe te juichen.