Home » Scardust – Sands Of Time

Scardust – Sands Of Time

door Edwin Knip
119 views 2 minuten leestijd

Progressieve symfonische metal uit Israel, in eigen beheer uitgebracht.
De band Scardust komt voort uit de band Somnia, bestaande uit componist Orr Didi en zangeres Noa Gruman.  Er worden vier muzikanten aangetrokken om Gruman te begeleiden en Scardust is geboren. De vier muzikanten zijn gitarist Yadin Modal, bassist Yanai Avnet, drummer Yoav Weinberg en toetsenist Itai Portugaly. Het vijftal brengt een mengeling van rock, metal en klassiek te gehore op het tien nummers tellende album.
Het album opent met Ouverture hoofdzakelijk klassiek aandoet. Er klinken violen, er is een koortje en een piano. Een groot orkest waar al snel een stevige gitaar riff doorheen kruist. Eyes Of Agony opent met piano en stevig gitaarwerk. Het nummer gaat over herinneringen die als littekens in haar ziel gekerfd staan. De stem van Gruman slaat van breekbaar abrupt om in hard en agressief. Een lekker basloopje gooit het tempo wat omlaag en er komt weer een klassiek getint stuk muziek. Totaal onverwacht komen er grunts en wordt het nummer weer rauwer en agressiever. Het is een ingrediënt dat we nog een paar keer zullen horen.
Het langste nummer is Dials dat met gemak de acht minuten aantikt. De stem van Gruman blijft positief verrassen, van lieflijk en melodieus slaat deze om naar rauw en agressief. Hourglass is een rustiger deel van het album en ook hier valt het op hoeveel aandacht er besteedt is aan de composities. In Queen Of Insanity is er een gastrol voor Yotam Avni, een DJ en producer uit Tel-Aviv. Het nummer heeft een dreigende en onheilspellende ondertoon, mede door de agressieve grunts die te horen zijn. De nummers zitten allemaal sterk in elkaar, zowel muzikaal als tekst matig. De band weet perfect de balans te vinden en vermijdt alle verwachte patronen.
Het is het eerste volledige album van deze groep. Dankzij fundraising kwam het geld bij elkaar om dit album te maken. De muziek is sterk, de composities zijn uitstekend en het prachtige artwork moet ook zeker even genoemd worden. Dit is een album dat je vaker dan één keer gaat luisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00