Home » Zwarte Cross 2017 – Voorbeschouwing

Zwarte Cross 2017 – Voorbeschouwing

door marvin@rockportaal.nl
193 views 2 minuten leestijd

Nog een aantal nachtjes slapen en dan is het weer zover. Het grootste betaalde muziekfestival van ons land en tevens de grootste motorcross ter wereld zal plaatsvinden in de o zo gezellige Achterhoek. We hebben het natuurlijk over de Zwarte Cross. De 21ste editie vindt dit jaar plaats van donderdag 13 tot en met zondag 16 juli. Vorig jaar was het festival voor het eerst volledig uitverkocht. 220.000 mensen bezochten het gezelligste festival van Nederland. Het festijn is ooit begonnen als een lokaal motorcrossevenement georganiseerd door Jovink & de Voederbietels. Het is uitgegroeid tot een groots spektakel met meer dan 27 podia en vindt zoals gebruikelijk plaats in Lichtenvoorde. 
Het festival kenmerkt zich door de vele podia en de enorme verscheidenheid aan muziek. De camping gaat op donderdag al open en ook daar zal livemuziek niet ontbreken. Onder andere Rowwen Heze en de Heinoos zullen hun kunsten komen vertonen. Vrijdag begint het festival zelf met onder andere Big Mountain, Backyard, Black-Bone, BZB, Guus Meeuwis, Scumbag Millionaire, Jovink & de Voederbietels, Fleddy Melculy, King Hiss, Party Squad, 18 Miles en Dilana Smith. Voor de liefhebbers van dance en hardcore is er overigens ook veel te beleven met DJ Jean, Dj Paul Elstak, Dreamteam, Joost van Bellen en Mental Theo.
Zaterdag is het tijd voor o.a. Automatic Sam, Tippa Irie, Circa Waves, The Dirty Daddies, Darrel Higham, Disabuse, Pierce Brothers, Dool, For I Am King, Kenny B, Mr. Wallace, Truckfighters, Racoon, Wolfmother en Memphis Maniacs zullen als slotact de boel op stelten zetten. Zondag komen onder meer All Them Witches, Chef’s Special, Dan Baird & Homemade Sin, de Motorband, Dead Bronco, Golden Earring, New Bomb Turks, Paceshifters en Zeke optreden. Ook op de zaterdag en zondag kun je losgaan op de dansvloer.
Dat is dan de muziek. Maar daar is de kous nog lang niet mee af. Denk ook aan de stunts, de cross, het blagenparadijs, kerkdiensten, de vele theatershows, lezingen, undercoversessies, kermisattracties en het vele lekkere, veelzijdige eten. De Zwarte Cross bewijst al meer dan 20 jaar dat hun succesformule werkt. Was heel Nederland maar zo gezellig!
https://www.zwartecross.nl/home/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00