Home » Speed Queen – King Of The Road

Speed Queen – King Of The Road

door Filip van der Linden
415 views 2 minuten leestijd

Speed Queen won onlangs de Belgische Wacken Battle en mag in augustus op dat bekende Duitse festival aantreden. Deze band brengt stevige speedmetal. Een beetje in de lijn van het al veel populairdere en ook uit België afkomstige Evil Invaders, maar dan zonder de hoge uithalen in de zang. Als je het op een weegschaaltje legt, mengt Speed Queen ook iets meer klassieke heavy metal en hardrock in zijn speedmetal-saus dan Evil Invaders. Maar ze zijn minstens zo vinnig en catchy. Denk behalve aan Evil Invaders aan Striker, Exciter, sommige nummers van Firewind of Dragonforce of aan Steel Attack.
 
Deze jonge Vlaamse band bracht in de finale van de Wacken Battle live meer nuance en variatie in hun live-set dan op hun EP King Of The Road. Op de EP is er vooral in het drumwerk weinig variatie, wat natuurlijk eigen is aan speedmetal. Live viel dat minder op of wordt dat gecompenseerd door de energie, het lef en de branie waarmee deze roedel jonge wolven op het podium staat.
 
Opener Midnight Murder drijft op een heel vinnig tempo en heeft enkele knappe gitaarsolo’s, wat ook voor elk nummer van deze EP opgaat. Ook de tekst van Midnight Murder is prima. Vlot te begrijpen, niet te cliché en een uitnodiging om lekker mee te brullen.
 
King Of The Road heeft, net als de andere tracks een mooie intro, maar eens de band op dreef is, bulkt deze song, net als Fly High, van de cliché-teksten. Gelukkig maakt het duo gitaristen veel goed. Om aan dit tempo zo te spelen en te soleren, dan heb je wel iets in je mars.
 
Kids Of Rock ’n Roll neemt een klein beetje gas terug. Dit lijkt een ode aan Ozzy en WASP. Ook Anvil en Skid Row zijn niet ver weg. Hier klopt het plaatje van tekst en muziek wel helemaal. Speed Queen, de track, heeft de potentie om uit te groeien tot het anthem van deze band, met de gitaren en de zang als uitblinkers. In verhouding is er weinig beweegruimte voor drum en bas. Stay Drunk is muzikaal een hoogvlieger op deze EP, alleen een beetje jammer dat er zo’n puberale tekst bij hoort.
 
Met deze EP zet Speed Queen zich op de kaart als veelbelovende speedmetalband. Er moet nog wat gesleuteld worden voor ze een album opnemen, maar dit is een debuut dat het beste laat verhopen.
 
https://www.youtube.com/watch?v=KHVEaAvVyOA
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00