Zwarte Cross – Voorbeschouwing

Binnenkort is het weer zover, van 21 t/m 24 juli wordt het grootste betaalde muziekfestival en de grootste motorcross ter wereld gehouden. Uiteraard hebben we het over de Zwarte Cross. Het festijn is ooit begonnen als een lokaal motorcrossevenement georganiseerd door Jovink & de Voederbietels. Het is uitgegroeid tot een groots spektakel met meer dan 27 podia en vindt zoals gebruikelijk plaats in Lichtenvoorde. Vorig jaar werd de Zwarte Cross nog geteisterd door de storm maar dat weerhield de mensen er niet van om massaal naar de Achterhoek te komen. Bijna 200.000 bezoekers kwamen er in 2015 op het festival af. Ook dit jaar belooft de programmering veel goeds. 
De Zwarte Cross begint op vrijdag 22 juli maar de camping is al vanaf donderdag 21 juli vanaf 21:00 open. Ook hier ontbreekt livemuziek niet. Het officiële programma begint op vrijdag met onder andere Douwe Bob, Peter Pan Speedrock, Typhoon, The Darkness, Drive Like Maria, Navarone, Pro-pain, Automatic Sam, John Coffey en als afsluiter niemand minder dan Kensington.
Op zaterdag zal Lucas Hamming het Hoofdpodium inweiden. Later zullen onder andere het feestelijke Che Seduka, de Staat, The Wombats en als afsluiter het Australische Airbourne acte de présence geven. Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij de Reggaeweide waar Rootsriders (Bob Marley Tribute) en Kenny B. hun kunsten zullen vertonen. Peter Pan Speedrock zal wederom de boel aan flarden spelen, ditmaal in The Roadhouse.
Op zondag wordt er afgetrapt met de ‘eigen’ Motorband, zeker gaan kijken als je er vroeg bij bent die dag. Ook is er op zondag plek voor The Sheepdogs uit Canada, Di-rect, KT Tunstall, DeWolff, Kraantje Pappie, Memphis Maniacs en de Paceshifters. Afsluiter op het hoofdpodium is Jovink maar de muziek gaat nog lang door op de andere podia. Wist je bijvoorbeeld dat Inner Circle (je weet wel, die van ah lalalalala long) om 19:30 in de Reggaeweide speelt?
Zoals je kunt lezen is de Zwarte Cross er voor iedereen, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de stunts, de motorcross, de theaterweide, het blagenparadijs, de undercoversessies….
Ik spreek uit eigen ervaring dat dit met stip het leukste festival van ons land is. En altijd top georganiseerd. Noteer in uw agenda, 21, 22, 23 en 24 juli 2016: ZWARTE CROSS!
http://www.zwartecross.nl/
https://www.facebook.com/events/423515397830839/

Related posts

Metal Factory showcase in Willem II op 26 juni

Punkrocklegendes The Offspring kondigt album ‘SUPERCHARGED’ aan

Maanvlinder – Tranen van Gisteren