Home » 23 Acez – Embracing The Madness

23 Acez – Embracing The Madness

door Filip van der Linden
132 views 2 minuten leestijd

De Belgische band 23 Acez brengt zijn nieuwe, derde album uit. Embracing The Madness komt uit via het Nederlandse Freya Records.
23 Acez brengt melodieuze hardrock en heavy metal. Op het nieuwe album maakt de band niet alleen komaf met de ietwat lichtere rock-elementen die vaak aanwezig waren op hun vorige releases, maar wordt ook resoluut koers gezet naar een agressievere, complexere en scherpere stijl dan wat de groep tot hiertoe reeds liet horen. Dit album heeft meer furie en energie en valt op door de instrumentale bedrevenheid van zanger-gitarist Benny Willaert en gitarist Tom Tas (vroeger bij Ostrogoth en nu bij Thorium). Ook vocaal heeft Willaert opnieuw een stap vooruit gezet in vergelijking met het album Redemption Waves, dat in 2015 werd uitgebracht bij het Deense Mighty Music Records. Het bereik van zijn cleane vocalen is erop vooruit gegaan.
De tracks zijn opgebouwd met heel wat klassieke heavymetal-elementen. Echt vernieuwend is het allemaal niet, maar de band weet er zich wel een eigen gezicht mee aan te meten. Hier en daar zit er wat progmetal zoals die van Savatage en Fates Warning in de songopbouw en de overgangen, zoals op Animation. Dat is vermoedelijk de invloed van de Italiaanse producer Simone Mulanori (Ancient Bards, Lione/Conti). Een andere keer leunt de sound meer aan tegen de powermetal, zoals op Cellbound, maar 23 Acez laat zich vooral niet op één genre vastpinnen.
Shadows begint als een powerballad die van The Scorpions had kunnen zijn. Mooi en rustig opgebouwd en met toch voldoende metal erin. De gitaarsolo’s op dit nummer gaan van degelijk tot fantastisch en dat is zowat de conclusie voor het hele album. Nooit minder dan degelijk en soms fantastisch.
Jammer dat er nog geen video beschikbaar is, maar om jullie al een beetje in de juiste richting te gidsen: Iced Earth, Alter Bridge of Black Stone Cherry, maar dan met een meer Europese touch, of misschien Helloween.
23 Acez stelt Embracing The Madness voor op 18 maart voor in Asgaard in Gent (België). Hopelijk kunnen ze later dit jaar ook een paar Nederlandse clubs of festivals aandoen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00