Home » Abbath – Abbath

Abbath – Abbath

door erik@rockportaal.nl
186 views 2 minuten leestijd

Na het uiteenvallen van Immortal en juridisch getouwtrek over het gebruik van de naam heeft Abbath het onderspit mogen delven. Over deze soap is inmiddels meer dan genoeg aandacht in de media geschonken. Tijd voor een revanche dus van onze favo Black Metal clown. Onder eigen artiestennaam en met niet minder dan King ov Hell op bas (ex-Gorgoroth, God Seed) en Kevin Foley op drums (Benighted) weet Abbath dan ook het titelloze debuut uit te brengen.
En niet onverdienstelijk kan ik zeggen. Het vuur, of beter gezegd het ijs, is dus weer opgeladen bij onze crabdancer. Muzikaal klinkt het album als een klok en doet het me regelmatig denken aan de oude platen van Immortal. Juist ja..in de tijd toen ze hongerig en gretig waren om hun furieuze en unieke sound ten gehore te brengen.  Abbath heeft destijds, met kompaan Demonaz, zorggedragen voor een unieke sound en is één van de vaandeldragers van de Noorse Black Metal sound van weleer. Die unieke sound hoor je (gelukkig) ook nu weer terug en is onmiskenbaar het handelsmerk van Abbath.
Het album opent zeer sterk met To War waar de meesterlijke en herkenbare, klassiek aandoende, riffs en solo’s om de oren vliegen. Opvolger Winter’s Bane is een lekker agressieve mid-tempo stamper welke teruggrijpt naar het verleden. Geldt overigens ook voor het snelle Ashes of The Damned want dit nummer had zo op platen als Battles in the North of Blizzard Beasts kunnen staan. Elk nummer is een krachtig statement wat eigenlijk al het goede van Immortal over de laatste jaren samenvat.
Vond ik het laatste album van Immortal, All Shall Fall (2006), wat inspiratieloos dan is het heerlijke krachtige, machtige en epische gevoel weer terug bij Abbath. Enige minpunt is dat de productie van mij wat minder clean mag zijn en de zang en bas wat sterker in de mix mogen zitten. Neemt niet weg dat ik verder alleen maar kan zeggen dat de ijskoude wind tierig waait bij Abbath. Een album met pit wat laat zien dat de beste man nog steeds niet in winterslaap is beland. Als is het op dit moment weer aan het dooien: Koning winter is met dit album eindelijk in het land en laten we dat dan maar vieren met dit uiterst genietbare, ijskoud en vlijmscherp werkstuk.
Tracklist:

  1. To War
  2. Winters Bane
  3. Ashes Of The Damned
  4. Ocean Of Wounds
  5. Count The Dead
  6. Fenrir Hunts
  7. Root Of The Mountain
  8. Eternal

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00