Home » A Perfect Day – With Eyes Wide Open

A Perfect Day – With Eyes Wide Open

door Edwin Knip
227 views 1 minuten leestijd

Het derde album van deze alternatieve rockband is een toegankelijk album geworden.
De band onder aanvoering van gitarist/zanger Marco Baruffetti valt direct met de deur in huis. Met een overweldigende golf aan gitaargeweld opent het album met Push Me Out. Het geluid is mede beïnvloedt door producer Marco Barusso en zorgt voor een breder spectrum en een stijl die geschikt is voor airplay op de Amerikaanse radiozenders. De muziek is intensief, stevige riffs en wat langere solo’s doorkruisen het nummer dat een ijzersterke melodie heeft gekregen. Het nummer ligt lekker in het gehoor.
Gitarist Andrea Cantarelli is verantwoordelijk voor alle teksten op het album, de muziek is door de hele band in samenwerking met producer Barusso geschreven. De twee leden die de band completeren zijn bassist Gigi Andreone en drummer Alessandro Bissa.
Give It Away is een nummer dat richting de popmuziek gaat, maar daar eigenlijk veel te stevig voor is. Het is niet onlogisch dat dit nummer als single van het album is gehaald. Het heeft een pakkend refrein. Het nummer doet enigszins aan Rush denken, qua zang en qua complexiteit van de muzikale vormgeving.
Starlight, Mama Said, The Hideaway zijn allemaal nummers die op dezelfde manier gecomponeerd en uitgevoerd zijn. Het is al met al geen glad en typisch Amerikaans album geworden, de band weet nog genoeg te verrassen. Over het geheel genomen heeft Barusso goed werk verricht, de combinatie van stevig gitaarwerk en sterke melodielijnen zorgen voor een erg aanstekelijk album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00