Home » Ace Frehley – Origins Vol. 2

Ace Frehley – Origins Vol. 2

door Edwin Knip
295 views 3 minuten leestijd

Een album vol covers als opvolger van het in 2016 verschenen Origins Vol. 1.
Het nieuwe album bevat twaalf rock uitvoeringen van nummers die in de jukebox van Frehley’s leven passen. De mede-oprichter van Kiss gaat in eerste instantie voor een album dat zijn fans kunnen waarderen. Voor de nummers op dit album was haalde hij de inspiratie uit de nummers die hij live speelde in de kleinere zalen. Daarnaast ging Frehley door zijn platen collectie om daar de nummers er uit te halen die hem het meest hebben beïnvloedt.
Het album opent met het Led Zeppelin nummer Good Times Bad Times dat Frehley vrij eenvoudig naar zijn hand lijkt te zetten. Daarna volgt Never In My Life van Mountain. Na deze inleidende schermutselingen wordt het met Deep Purple’s Space Truckin’ al wat steviger waarna ook I’m Down van The Beatles omgezet wordt in een stevig stampend nummer. Op Space Truckin’ speelt Rob Sabino de toetsenpartij. De nummers worden uitgevoerd met eerbied richting het origineel maar Frehley weet er wel zijn eigen stempel op te drukken. Het nummer I’m Down komt op het album na lang aandringen van mensen om Frehley heen met als belangrijkste reden dat er toch minimaal een Beatles nummer op moet staan, ook omdat deze ontbrak op het eerste Origins album.
Met Jumpin’Jack Flash van The Rolling Stones en Eric Clapton’s Politician gaat het album verder. Op het Rolling Stones nummer zingt collega Lita Ford mee die sinds de Runaways al bevriend is met Frehley. De lange gitaarsolo in Politician is een gitaarduel met John 5, de solo’s lopen kris kras door elkaar wat vooral goed te horen is met een koptelefoon op. Lola van The Kinks is een nummer uit de jeugd van Frehley en mocht niet ontbreken. In het Humble Pie nummer 30 Days In The Hole levert zanger Robin Zander van Cheap Trick zijn vocalen.
Manic Deptression van Jimi Hendrix brengt gitarist Bruce Kulick naast Frehley voor een geweldige gitaarpartij.Het nummer Kicks van Paul Revere & The Raiders heeft origineel geen gitaar solo, maar Frehley past het arrangement dusdanig aan dat er toch een solo in past. Het laatste nummer is We Gotta Get Out Of This Place van The Animals. Deze laatste twee nummers zijn beide gecomponeeerd door het duo Barry Mann en Cynthia Weil. Het nummer van The Animals is een beetje het Vietnam anthem geworden, maar net als in het nummer Politician benadrukt Frehley nogmaals dat hij geen enkele intentie heeft om een politiek statement te maken. Rock’n roll en politiek moeten strikt gescheiden blijven!
Als bonus nummer staat het nummer She van Kiss op het album. De band speelde het nummer tijdens hun eerste show in Coventry in januari 1973 en nam het nummer later op voor het album Dressed To Kill. Het hele album klinkt als een klok en het is duidelijk dat Frehley samen met Jeremy Asbrock, Ryan Spencer Cook en Philip Shouse enorm veel plezier heeft beleeft aan het spelen en opnemen van dit album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00