Home » Raven – Metal City

Raven – Metal City

door Edwin Knip
199 views 2 minuten leestijd

Na vijf jaar zonder nieuwe releases komt er weer een nieuw album van deze heavy metal band.
Na het succes van het album ExtermNation besloten de broers Gallagher, bassist/zanger John en gitarist Mark, de lat nog één keer hoger te leggen. Samen met nieuwkomer Mike Heller op de drums, die Joe Hasselvander wegens gezondheidsproblemen vervangt. De vervanging pakt goed uit voor de band die al vanaf 1974 aan het muzikale metal front staat. Heller brengt energie in de band en dat resulteert in snellere en hardere nummers.
Heller is een fan van het vroege Raven werk en zo komt het dat er op het nieuwe album ook wat typische Raven nummers staan, luister maar een s naat Top Of The Mountain of Not So Easy. Maar er zijn ook nieuwere, moderne invloeden te horen in de nummers. Zo zijn nummers als Cybertron en Break ronduit agressief en ruw muzikaal samenspel.
Human Race is een nummer dat tot ongeveer de helft van het nummer snel gespeeld wordt waarna het tempo wat gedrukt wordt. Het gitaarspel is nog steeds vingervlug en de vocalen van John Gallagher klinken nog steeds goed, de hoge uithalen worden in ieder geval in de studio nog gehaald. Het titelnummer Metal City wordt opgedragen aan de geboorte grond van de twee broers, Newcastle Upon Tyre. Volgens de Gallaghers hebben de mensen daar een andere mindset, ze gaan over grenzen om hun doel te bereiken.
Het artwork van het album is gemaakt met een knipoog, het stelt een voorkant van een stripalbum voor. Zoals het er nu naar uit ziet zullen de fans vanaf 2021 de band weer live zien spelen, eerst in de Verenigde Staten, daarna volgen diverse festivals in Europa en dan komt de rest van de wereld. Ga er maar vast voor klaar zitten, het materiaal op dit album is de voorbode van een spektakelstuk op het podium. Na al die jaren verkeert Raven nog steeds in de hoogste regionen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00