Home » It'sAlie – Lilith

It'sAlie – Lilith

door Edwin Knip
195 views 2 minuten leestijd

Een spiksplinternieuw, ambitieuze rock band uit Venetië, Italië.
Het debuut album van deze band is eigenlijk niet het eerste wapenfeit van de muzikanten. De leden zijn al langer bezig in de muziekwereld. De band bestaat uit zangeres Giorgia Colleluori (ex-Eternal Idol, ex-Sinner), gitarist Raffaello Indri (Elvenking), drummer Camillo Colleluori (ex-Eternal Idol) en bassist Simon Dredo (Alex De Rosso BGand, Room Experience). Giorgia is de afgelopen drie jaar zangeres in de Europese rock show Rock Meets Classic waar ze het podium heeft gedeeld met onder andere Alice Cooper, Ian Gillan, Francis Rossi, Thin Lizzy, The Sweet en anderen.
De band beschrijft de eigen muziek graag als een mix van power metal en hard rock, doorspekt met gothic rock. Op het debuut album weet de band zich verzekerd van gastrollen voor de gitaristen Jorn Viggo Lofstad (Pagan’s Mind) en Alex beyrodt (Primal Fear). De nummers op het album hebben korte titels en bestaan uit één woord. Het album opent met Silver waar de leadgitaar gespeeld wordt door Beyrodt. Het nummer is een mengeling van korte scherpe riffs en de heldere vocalen van Cooleluori. Het nummer kent diverse tempo wisselingen, van stevig tot rustig kabbelend in het midden.
De nummers Fire en Lost zijn op dezelfde manier opgebouwd, al wordt het in Lost wel ruiger. De zang van Colleluori wordt wat scherper en steviger. Maar ze schakelt dan ook weer vrij makkelijk terug naar een vriendelijker toon. Het nummer Hurt is een duet met Mat Sinner (Primal Fear, Sinner).
Twaalf nummers lang weet de band te boeien, als luisteraar hoef je geen extra moeite te doen om geïnteresseerd te blijven. Er gebeurt veel tijdens de nummers en als je dan opeens bedenkt dat de band wel wat weg heeft van de band Heart besef je ineens dat je totaal onvoorbereid on onaangekondigd in een coverversie van Barracuda bent aangeland. En ook dit nummer weet de band volledig naar eigen hand om te zetten. Het album is een veelbelovend begin voor deze nieuwe band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00