Acid Mammoth – Under Acid Hoof

Het tweede album in drie jaar tijd, gevuld met psychedelische doom afkomstig uit Griekenland.
Acid Mammoth wordt in 2015 opgericht, de huidige line-up bestaat uit zanger/gitarist Chris Babalis, gitarist Christos Babalis, bassist Dimosthenis Varikos (ex-Black Path) en drummer Marios Louvaris. De samenstelling is enigszins apart, bassist Babalis is geboren in de jaren zestig, de andere drie leden in de jaren negentig van de vorige eeuw. Dit zorgt haast vanzelfsprekend voor verschillende invloeden.
De muziek is zwaar en traag, vergelijkbaar met de doom uit de beginjaren zeventig. Tree Of Woe heeft lome vocalen, gedragen door donker gestemde gitaren. De muziek leunt zwaar op het gitaarwerk, de drum en bas dienen grotendeels als basis. De nummers zijn behoorlijk lang en beide gitaristen kunnen zich dan ook uitleven op uitgesponnen gitaar structuren. Maar dit gebeurt wel strak geregisseerd, er wordt niet gesoleerd om de solo zelf, het instrumentale stuk past wel in het nummer.
Het titelnummer Under Acid Hoof is tevens de afsluiter van het vijf nummers tellende album. Met ruim acht minuten op de klok is het nummer het op één na langste nummer. Ook hier weer hetzelfde recept: trage, lome gitaarpartijen, een ronkende bas en stevig drumwerk. Voor de liefhebber van doom is dit zeker een album dat een keer geluisterd moet worden.

Related posts

Ear Danger – Minotaur

Nine Stones Close – Diurnal

Axamenta – Spires