Home » Airforce – Strike Hard

Airforce – Strike Hard

door Edwin Knip
121 views 2 minuten leestijd

Stevige rock in de categorie NWOBHM met oude bekenden uit het muzikale vak.
Bij de eerste tonen van Fight zal de luisteraar even de wenkbrauwen fronsen, luister ik nou naar oud Iron Maiden materiaal? Muzikaal past het, en inderdaad, de zang is van Maiden’s vorige zanger Paul Di’Anno. De band Airforce wordt al in 1987 opgericht, maar pas in 2016 komt het debuut album uit. De band heeft in de loop van de jaren diverse personele wisselingen gehad en bestaat nu uit zanger Flavio Lino, gitarist Chop Pitman, bassist Tony Hatton en drummer Doug Sampson (ex-Iron Maiden).
Het nieuwe album staat bol van de old school metal, de band verloochend de eigen roots niet.  Melodieuze nummers met goed in het gehoor liggende riffs voeren de boventoon. Pitman en Hatton speelden samen in de band E.L.-34 in de jaren tachtig. Na de opheffing van de band vroeg Pitman aan zijn goede vriend Steve Harris of hij misschien een goede drummer wist. En zo werd Sampson aan de twee oprichters voorgesteld. Na ruim elf jaar samen gespeeld te hebben ging de band uit elkaar. Pitman bleef met de bandnaam Airforce werken, samen met een grote verscheidenheid aan artiesten.
Na het aanleveren van een track voor het album Origins Of Iron waar alle oud Iron Maiden leden aan meewerkten besloot Airforce het debuutalbum Judgement Day uit te brengen, een compilatie van nummers die de band had gemaakt de afgelopen jaren. Op de release party kwamen ook Sampson en Hatton en er werd besloten om de originele band weer samen te krijgen, inclusief originele zanger Dilian Arnaudov.
In 2018 worden twee EPs uitgebracht waarop Paul Di’Anno op één nummer de vocalen doet, het nummr Sniper van de tweede E.P. In 2019 wordt het nummer Band Of Brothers opgenomen met de originele eerste zanger van Iron Maiden, Paul Mario Day. De huidige zanger van de band is Flavio Lino en het is de bedoeling dat hij dat blijft.
De nummers op het album zijn melodieus en liggen goed in het gehoor. Voor de gemiddelde NWOBHM fan zal dit een album zijn dat hij of zij zeker moet gaan luisteren. Nummers als The Reaper, Fight en I Feel Your Pain geven een goede weergave van het album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00