Home » U.D.O. Das Musikkorps Der Bundesweher – We Are 1

U.D.O. Das Musikkorps Der Bundesweher – We Are 1

door Edwin Knip
188 views 2 minuten leestijd

World Corona Virus Mockup 3D Rendering Design


Een unieke combinatie van muziekstijlen, zanger Udo Dirkschneider (ex-Accept) en het officiële muziekkorps van de Duitse strijdkrachten bundelen de krachten voor We Are 1.
Dirkschneider is bekend van de hits die hij maakte met Accept zoals Balls to The Wall en Metal Heart. Maar sinds 1987 is hij zanger en naamgever van de band U.D.O. Op het nieuwe album staan vijftien nieuwe nummers waar je misschien toch zou denken om in dit samenwerkingsverband oude hits opnieuw op te nemen. Maar Dirkschneider denkt daar anders over. De nieuwe nummers zijn geschreven door U.D.O inclusief de twee ex-Accept leden Stefan Kaufmann en Peter Baltes, in samenwerking met de componisten van het muziekkorps Guido Rennert en Alexaner Reuber. De titel We Are 1 dekt de lading van het album.
Het album is geen standaard ‘rock band ontmoet orkest’ productie geworden. Het is een concept album geworden waarbij de hardrock van U.D.O. versterkt wordt door een zestig leden tellend orkest inclusief enkele unieke arrangementen.
De nummers op het album gaan over klimaatveranderingen, het wereldwijde vluchtelingenprobleem en millieuvervuiling. Pandemonium is een stevig statement tegen het opkomende rechts nationalisme. Het album heeft dus een boodschap. Zoals Dirkschneider het uitlegt: wij leven op deze planeet, dit is de enige die we hebben, er is geen planeet B. We moeten stoppen om ons onverantwoord te gedragen en zorgen dat we de aarde kunnen nalaten aan onze kinderen.
De muziekstijlen verschillen behoorlijk op het album, zo kent Love And Sin stevig gitaarwerk, maar is een nummer als Future Is The Reason Why weer vooral heel orkestraal. Rebel Town is weer een stevig rocknummer en in We Strike Back gaat het even in de hoogste versnelling. De conclusie na ruim vijf kwartier muziek die dit album levert is dat het een uitstekend album is waarbij de combinatie van band en muziekkorps perfect uitgewerkt is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00