Home » Zakk Sabbath – Vertigo

Zakk Sabbath – Vertigo

door Edwin Knip
135 views 2 minuten leestijd

Vijftig jaar na de release van één van de meest legendarische en baanbrekende album ooit, komt er nu een sterk eerbetoon uit.
Het verhaal van het eerste album van Black Sabbath mag bekend zijn. In oktober 1969 heeft de band in één dag tijd het debuut opgenomen. vijftig jaar later komt de Black Sabbath coverband Zakk Sabbath met een eerbetoon, een hommage aan dit album. Het album wordt live in de studio opgenomen terwijl de opnames gefilmd worden. Zakk Sabbath bestaat uit zanger/gitarist Zakk Wylde (black Label Society, Ozzy Osbourne), bassist Blasko (Ozzy Osbourne, Rob Zombie) en drummer Joey Castillo (Danzig, Queens Of The Stone Age).
Na de opnames van een live EP bedacht de band dat ze net zo goed de studio in konden gaan om het eerste album van Black Sabbath te coveren. De keuze viel niet op Paranoid omdat de band dat bijna als een best-of album beschouwd. Op het debuut album staan wat onbekendere nummers.
De track listing van Vertigo is opvallend, er is gekozen voor de Amerikaanse indeling. Omdat de op vrijdag 13 februari 1970 uitgebrachte lp in Engeland maar zeven titels had, bedacht men in de Verenigde Staten dat sommige nummers gesplitst konden worden door onderdelen een andere titel te geven. Zo kwamen titels als Wasp en A Bit Of Finger opeens in de muzikale catalogus van de band uit Birmingham. Grote afwezige op Vertigo is de single Evil Woman.
De stem van Wylde benadert die van Ozzy, zeker in nummers als Black Sabbath, The Wizard en N.I.B. zit hij dicht tegen het origineel aan. Muzikaal staat de band zichzelf toe om hier en daar wat langere gitaarsolo’s te spelen of een iets tragere melodielijn. Maar afgezien van deze kleine afwijkingen is het album eigenlijk een kopie van het origineel. Het bewijst maar weer dat het album na vijftig jaar nog niets heeft ingeleverd van zijn kracht. Dit is een uitstekende replica van het origineel!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00