Home » Alestorm – Sunset on the Golden Age

Alestorm – Sunset on the Golden Age

door Hans Kraaijveld
191 views 3 minuten leestijd

546_Alestorm_CMYKGooi de trossen los en steek van wal, de ooit tot “beste nieuwe piraten metal band” gekroonde groep uit Schotland is terug met een nieuw album! Het epos is getiteld:  Sunset on The Golden Age. Volgens de omschrijving staat het album bol van pakkende teksten, een overvloed aan papegaaien en ooglapjes die je een kijkje doen krijgen in het leven van de gemiddelde piraat. Kapitein Christopher Bowes en zijn maffe bemanning hijsen de zeilen en nemen je mee op reis, zeilend door hun piraten leven, beïnvloed door folk en klassieke power metal.
Het album is sinds een paar dagen uit in de benelux en komt morgen voor de rest van Europa beschikbaar. De band heeft dan ook een invasie op het noord Europese vasteland gepland voor de komende maanden. Met de tour “Storming Across Europe 2014” doen ze ook Nederland aan. Het piratenschip zal in de haven van Nijmegen binnenlopen om op 21 september Doornroosje in z’n geheel op z’n kop te zetten. Dit doen ze samen met de duitse power metal band Brainstorm en de australische folk metal band Troldhaugen.
Zoals we niet anders gewend zijn van Alestorm zet de band gelijk een goed snel tempo in. De trompetten worden ingezet om, in combinatie met de dikke gitaarriffs, die typische piraten metal sound te laten horen. Walk the Plank is een heerlijke opener van het album. Wat daarop volgt past zo mogelijk nog beter in het plaatje, Drink is de titel van de volgende song! Het album staat verder bol van de allemaal erg goed klinkende metal. Er worden ook wat uitstapjes gemaakt naar wat andere genres, waarbij af en toe even wat Fear Factory achtige riffs te horen zijn. Ook transformeert de band heel af en toe even in een echte death metal band, maar dit duurt nooit erg lang. Om het album af te maken eindigt de band met een nummer van epische grootte. De titelsong Sunset on the Golden Age is een machtig lang nummer van een dikke 11 minuten waarin alle sterke punten van de band nog eens goed te horen zijn. Van vette gitaar en keyboard solo’s tot een prachtig melodisch gedeelte waar je lekker mee kunt deinen, tot een minuten lang durend spring feest, alles zit erin.
Alestorm laat met deze release weer duidelijk horen waar ze toe in staat zijn, namelijk het organiseren van een geweldig feestje. Of je dit nu gaat luisteren in je huiskamer, op de fiets, tijdens het sporten of live, niet bewegen is er dan niet meer bij. De teksten veroorzaken vaak genoeg een grijns en een lach en vervelen geen moment. Als je ze nog niet kent en je houdt van een lekker vrolijk metal feestje, dan is dit niet een enorme aanrader, maar een must. Ahoy!!!
Alestorm is:

 • Christopher Bowes – Vocalen & Keytar
 • Dani Evans – Gitaar
 • Gareth Murdock – Bas
 • Elliot Vernon – Keyboards
 • Peter Alcorn – Drums

Set list:

 1. Walk the Plank
 2. Drink
 3. Magnetic North
 4. 1741 (The Battle of Cartagena)
 5. Mead from Hell
 6. Surf Squid Warfare
 7. Quest for Ships
 8. Wooden Leg!
 9. Hangover
 10. Sunset on the Golden Age

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00