Home » Alice Cooper – Live From The Astroturf

Alice Cooper – Live From The Astroturf

door Edwin Knip
642 views 2 minuten leestijd

Een voor onmogelijk gehouden reünie zorgt voor een geweldige live registratie.

In 1968 wordt de band Alice Cooper opgericht. De band levert in vijf jaar tijd maar liefst zeven studio albums af waaronder de wereldwijde doorbraak School’s Out met de gelijknamige hitsingle. De band wordt in 1974 ontbonden en zanger Vincent Furnier gaat solo verder onder de naam Alice Cooper. In 2015 weet platenzaakeigenaar en superfan Chris Penn de originele line-up te overtuigen om een optreden te doen in Good Records, zijn platenzaak in Dallas, Texas.

De line-up van het concert is Alice Cooper op zang, Michael Bruce op gitaar, Dennis Dunaway op bass en Neal Smith op de drums. Gitarist Glen Buxton is eerder overleden en wordt vervangen door Ryan Roxie. De aanwezige fans krijgen een fantastische show te horen en te zien.

Grote klassiekers komen voorbij, maar ook nummers die de band tijden niet gespeeld heeft. Opener is het nummer Caught In A Dream van het album Love It To Death, gevolgd door Be My Lover van het album Killer. Cooper memoreert nog even aan Buxton: ‘Glenn is here somewhere, probably smoking a cigarette on the corner. Whatever he’s doing, it’s illegal’. Gevolgd door I’m Eighteen, eveneens afkomstig van Love It To Death.

De band klinkt geweldig en er is geen moment te horen dat de band al 40 jaar niet meer samen speelt.  Het album Love It To Death zorgt voor drie nummers in de setlist, het nummer Is It My Body is de derde. Uiteraard komen School’s Out en No More Mr Nice Guy ook voorbij. Ook Under My Wheels en Elected staan op de setlist vanavond.  In de aankondiging van Elected krijgen Trump en de paus nog even een sneer, ook in het kader van Halloween.

De hele show is ook gefilmd zowel bij het vinyl als bij de CD zit de documentaire Live From The Astroturf, Alice Cooper bijgesloten. Na eerder slechts in een beperkt oplage als Record Store Day release te zijn uitgebracht, is de show nu regulier verkrijgbaar. Ouderwets genieten van een geweldige show!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00