Home » Scarlet Dorn – Queen Of Broken Dreams

Scarlet Dorn – Queen Of Broken Dreams

door Edwin Knip
628 views 2 minuten leestijd

Dit is alweer het derde album van deze Duitse power rock zangeres.

Zangeres Scarlet Dorn wordt op het album muzikaal ondersteund door gitarist Bengt Jaeschke, bassist Benjamin Mundigler, pianist Gared Dirge en drummer Henrik Petschull. Het album komt uit aan de vooravond van de Europese tour samen met Lord Of The Lost. De tour zal zal de band door Duitsland voeren met uitstapjes naar Hongarije, Italie, Frankrijk, Spanje, Polen, Oostenrijk en Zwitserland. Helaas staat Nederland niet op het programma.

Dorn heeft een sterke en mooie stem. De nummers Falling en Born To Suffer zijn prachtig gezongen en al eerder als single uitgebracht. Het zijn nummers met een aanstekelijke melodie gezongen met veel gevoel. Een goed voorbeeld van melodische rock waarin gitaar en piano elkaar afwisselen. In het titelnummer Queen Of Broken Dreams wordt het geheel wat steviger, de riffs worden ruiger en er komt meer volume in de stem van Dorn. Het is een krachtig rocknummer.

De vierde single van het album is het nummer Meteor, een echte ballad. Het accent bij dit nummer ligt op de combi van piano en zang. De andere instrumenten zijn duidelijk ondergeschikt. Toch is het geen zoete ballad, het is echt wel een rock nummer. Andermaal laat Dorn horen hoe goed ze met haar stem kan schakelen.

Het hele album kent twaalf nummers waar binnen Dorn constant schakelt van rustige stukken naar hardere rock. Stevig gitaar- en drumwerk wordt moeiteloos afgewisseld met subtiel pianospel. Twaalf prachtige melodische nummers die steeds mooier worden naarmate je ze vaker hoort. Eén ding is wel duidelijk, Dorn heeft een sterk album afgeleverd dat zeker de moeite waard is om te gaan luisteren!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00