Home » Alpha Wolf – a quiet place to die

Alpha Wolf – a quiet place to die

door Maurice van der Zalm
263 views 2 minuten leestijd

Ondanks en misschien wel dankzij de pandemie die de wereld in zijn greep houdt, komt Alpha Wolf met een dijk van een album op de proppen. Na diverse optredens werd er gewerkt aan het album a quiet place to die waarin alle negatieve en donkere kanten van het huidige leven een positieve uitwerking hebben kunnen krijgen in de totstandkoming van het album.
A quiet place to die is de opwarmer voor Creep waarin deze Aussies sterk neigen naar de sterke deathcore van Fit For An Autopsy. In de hemelse agressie die bij Creep naar voren komt zet de band wat djentachtige elementen in en lijkt breakdown na breakdown af te vuren op de luisteraar. Daar ligt ook zeker de herkenbaarheid van de band. Golden Fate: Isolate heeft een intense groove en het geheel is getimmerd tegen een muur van gewapend beton. In de single Akudama, waarin de band een middelvinger opsteekt tegen diegene die respectloos omgaan met andere bands en zichzelf omhoog proberen te krijgen ten koste van anderen. Het ligt in het verlengde van Golden Fate: Isolate en het probleem is een beetje dat eenzijdigheid langzamerhand op de loer gaat liggen. Wat wel als een paal boven water staat is het drumwerk dat een sterke troef is in het complete geluid van Alpha Wolf.
Met Acid Romance is er een kleine stijlverandering op het album. Het klinkt allemaal net wat zwaarder en intenser, maar ook binnen de compositie wordt er danig geëxperimenteerd met wat andere stijlen. In Rot In Pieces wordt dat weer duidelijk wanneer de groovende death-/metalcore wordt ingepakt in een snelle en energieke muziekexplosie. Die deathcore komt zeker terug in The Mind Bends To A Will Of It’s Own en Restricted (18+). Binnen die deathcorebasis wordt er danig gevarieerd in ritmes en stijlen wat het allemaal lichtelijk onsamenhangend maakt.
Bleed 4 You heeft een wat langzamer karakter en is voor deathcorebegrippen aardig mainstream. Een compositie die geheel niet complex is en met een lekker refrein relatief rustig verloopt. Dan is Ultra-Violet Violence weer een stuk krachtiger. Een topcompositie met een prettig ritme, een lekkere groove en een strak geluid. Hier komen alle kwaliteiten tezamen in één compositie.
A quiet place to die is een mooi product. Enerzijds ligt eenzijdigheid een beetje op de loer en Alpha Wolf gebruikt de nodige breakdowns en wisselingen waardoor het soms wat lastig is om de composities te doorgronden. De grooves en de energie zorgen er echter voor dat het wel genieten is van deze deathcore uit Australië.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00