Home » Alunah – Amber & Gold

Alunah – Amber & Gold

door Edwin Knip
128 views 1 minuten leestijd

Authentieke doom metal uit het Verenigd Koninkrijk.
In 2006 start de band onder de naam Aluna en er komt in 2007 een eerste demo. Als in 2008 de naam wordt gewijzigd naar Alunah verschijnt ook de eerste EP. Tussen 2010 en 2017 brengt de band vier albums uit. In 2017 ondergaat de band de tot nu toe laatste wijziging in de samenstelling zodat de band nu bestaat uit zangeres/gitarist Siân Greenaway (ex-Bear Legs), gitarist David Day, bassist Don Burchmore en drummer Jake Mason.
De EP bevat vier nummers, drie eigen composities en één cover. De muziek is donker, zwaar en slepend zoals je van echte doom metal mag verwachten. Greenaway heeft een wat donkere stem die zorgt voor een goede balans tussen zang en muziek. De twintig minuten durende EP start met het korte Mangata dat een wat mysterieus intro heeft. Het titelnummer Amber & Gold zet direct vanaf het begin zwaar in. Het is een nummer met een sterke melodielijn.
Het laatste nummer is een geheel eigen versie van Wicked Game, het nummer dat we kennen van Chris Isaak. Het nummer is gestript en met een doom sausje overgoten. Het resultaat is een volledig andere, maar nog steeds herkenbare, versie. Vier sterke nummers door een gedreven band die met deze EP laat horen dat ze er nog steeds toe doen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00