Home » Anneke Van Giersbergen With Residentie Orkest The Hague – Symphonized

Anneke Van Giersbergen With Residentie Orkest The Hague – Symphonized

door Edwin Knip
165 views 2 minuten leestijd

Sommige artiesten lijken niet stil te kunnen zitten, een goed voorbeeld is zangeres Anneke van Giersbergen.
Als we gaan tellen vanaf het jaar 2000 wordt Symphonized het zestiende album waar Anneke haar vocalen op laat horen. Er zijn solo albums geweest, projecten met Ayreon, Gentle Storm en Devin Townsend, er waren albums met VUUR, The Gathering en Gentle Storm. En nu een album met het Residentie Orkest. Je kan niet ontkennen dat Anneke varieert in haar muziek. En dan vergeten we nog haar eigen band Aqua de Annique.
Het album gaat in vogelvlucht daar haar carriere, er staan nummers van haar solo albums op de tracklist naast nummers van VUUR en The Gathering. Het is een genot om te mogen luisteren naar de mooie stem van Van Giersbergen. De muzikale omlijsting is anders dan we van haar kennen en het valt direct op dat de nummers blijven staan. De muziek doet recht aan de diverse nummers en geeft er een meer emotionele lading aan mee.
Feel Alive is het eerste nummer, gevolgd door Amity. Deze laatste is oorspronkelijk uitgevoerd door Lorrainville en schijnbaar moeiteloos werkt Van Giersbergen zich door dit prachtige nummer. Hierna komt het VUUR nummer Your Glorious Light Will Shine – Helsinki. Met dit nummer wordt de samensmelting van muziek en vocalen bijna volmaakt. Het past allemaal perfect. Van Giersbergen laat horen dat ze ook in het Nederlands nummers kan brengen, het mooie en breekbare Zo Lief komt iets over de helft van de opnames tevoorschijn en is een rustpuntje. Het nummer is niet eerder uitgebracht en de uitvoering is prachtig.
Afsluiter van het elf nummers tellende album is Shores Of India afkomstig van het Gentle Storm album dat Van Giersbergen maakte samen met Arjan Lucassen. Het is een treffende afsluiter voor dit album waar werkelijk geen slechte uitvoering op staat. Over dit album kan ik kort zijn, het is een verrijking voor de collectie en onderstreept nog maar een keer wat een geweldige zangeres Van Giersbergen is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00