Home » Iris Penning – HiFi Klubben (Eindhoven) 14/11/2018

Iris Penning – HiFi Klubben (Eindhoven) 14/11/2018

door Patrick Spruytenburg
195 views 2 minuten leestijd

Wie de website van HiFi Klubben bezoekt, wordt geconfronteerd met een filmpje waarin de hoofdpersoon ons vertelt dat we tegenwoordig niet meer luisteren. Niet meer naar de geluiden om ons heen, de mensen om ons heen of naar muziek. Een verassende wending krijgt het filmpje als deze personage ons vertelt dat niet kunnen horen hem de kracht om te luisteren heeft gegeven. Dat het belangrijk is om te luisteren. En dat luisteren naar muziek je dag kan veranderen.
Om deze boodschap kracht bij te zetten organiseert deze HiFi keten op 14 november de “listen in the dark” avonden: in alle filialen in Nederland zullen optredens plaats vinden in intieme settings in de winkels. Er zullen slaapmaskers uitgedeeld worden om helemaal zonder enige afleiding van live muziek te kunnen genieten. En in Eindhoven is het Iris Penning die voor deze live muziek zal gaan zorgen.
De avond begint met een hartelijk welkom van het personeel van HiFi Klubben Eindhoven en een bakje thee of koffie tot het moment aanbreekt dat shopmanager Marco het woord tot de aanwezigen richt om de bedoeling van de avond uit te leggen. Het hierboven besproken filmpje wordt vertoond en er wordt uitgelegd dat het vanavond de bedoeling is om in volledige stilte en zonder enige afleiding echt van muziek te genieten in een kleinschalige intieme en akoestische setting. Wie daarin nog een stapje verder wil gaan krijgt de gelegenheid om een slaapmasker op te zetten om alle zintuigen behalve het gehoor volledig uit te schakelen. Bijna de volledige groep van zo’n 15 bezoekers geeft hier gehoor aan als in absolute stilte Iris aan haar eerste korte set begint. Waarbij ze tijdens het eerste nummer zelf ook zo’n masker draagt!
Na een vijftal nummers wordt er een hapje en een drankje aangeboden, om na een korte pauze verder te gaan met het tweede deel van de avond. We krijgen nog een stukje uit de eigen gedichtenbundel te horen en een nummer wat eigenlijk niet meer bestaat omdat er een ander (en beter) nummer op de volgende CD gaat komen, en we krijgen een soort van surround ervaring als haar partner vanuit de zaal plotseling als tweede stem mee gaat zingen. Van het eerste tot het laatste nummer is het muisstil in de winkel, en het is duidelijk dat Iris in deze setting precies vertolkt waar de avond voor bedoeld is: luisteren!
Een uurtje later kan iedereen het filiaal verlaten met een bijzondere ervaring als herinnering en nog een goed gevulde goodiebag van de keten in de hand. Een geslaagde avond waar zeker een vervolg aan gegeven mag worden!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00