Home » Amörtisseur – Ik Hang Het Uit

Amörtisseur – Ik Hang Het Uit

door Filip van der Linden
243 views 3 minuten leestijd

Twee jaar na het fantastische Lemmium is de Antwerpse cover/tributeband Amörtisseur terug met Ik Hang Het Uit, een nieuw album met zes vertalingen (naar het Antwerps) van Motörhead-tracks. De echt bekende tracks van Motörhead zijn inmiddels opgebruikt, voor zover de doorsnee metalhead al verder geraakt dan Ace Of Spades en, euh …, Ace Of Spades, bij het spontaan opnoemen van Motörhead-nummers. Bomber zullen er een paar kennen van die goedkope Motörhead-verzamel-CD’s die je in de ramsj vindt, maar zelden zal je iemand tegenkomen die bijna foutloos de tekst opzegt van Eat The Rich of Bad Religion of die na de eerste tien seconden Please Don’t Touch kan benoemen. 
 
Bekende tracks hebben die van Amörtisseur niet nodig, maar ze kopiëren wel de Motörhead-sound tot in de perfectie. Soms zelfs overtuigender dan wat Lemmy en zijn kornuiten er zelf van bakten. Al van bij de eerste noten van opener en titeltrack Ik Hang Het Uit denk je meteen ‘Ja, dat is ‘m. Zo moet ie klinken.’ Het Antwerpse trio van Amörtisseur wordt op deze track vocaal afgelost door het zo mogelijk nog meer Antwerpse rapduo Slongs Dievanons en Halve Neuro en die combinatie werkt fantastisch.
De band heeft overigens voor elk van de zes tracks op dit album een gast ingeschakeld. Op Ge Leeft Maar Ene Keer (Live To Win) is dat violiste Nele Paelinck van School Is Cool. Zij brengt een prima viool-solo. Violen en Motörhead? Neen Lemmy hoeft zich niet om te keren in zijn graf. Ook dit werkt veel en veel beter dan je op het eerste zicht zou vermoeden.
Op Klotekerk (Bad Religion) is er een hilarische intro en outro van Blaastaal en op Kapitalist (Eat The Rich) mag DJ-duo Goe Vur In Den Oto aan de bak. Beide tracks kunnen inhoudelijk niet helemaal overtuigen, maar muzikaal zijn ze beide een feestje. Bummer (Bomber) maakt zijn titel jammer genoeg helemaal waar, ondanks of misschien net dankzij Marcel Vanthilt (Arbeid Adelt, MTV, …). Maar gelukkig is er nog Raak Me Niet Aan (Please Don’t Touch), een track met een knipoog waarvoor burlesque-artieste Sid Sinner een eind komt meebrullen.
Alles bij elkaar is Ik Hang Het Uit een heerlijke ode aan Motörhead. De Antwerpse vertalingen zijn misschien net iets minder grappig dan op Lemmium, maar dat komt ook omdat de verrassing er al wat af is. Fans van Motörhead kunnen dit album met een gerust hart aanschaffen als curiosum of gewoon om een puike collectie covers te horen. En wees gerust, je kan de Antwerpse lyrics meevolgen op het tekstvel.
 
Ik Hang Het Uit is beschikbaar op LP met een hoes die meer dan één knipoog is naar Electric Ladyland van Jimi Hendrix. Voor Facebook moest ze gecensureerd worden. Een beetje een relletje mag natuurlijk wel als je met de erfenis van Lemmy aan de haal gaat.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00