Home » Angel – A Woman's Diary – Chapter II

Angel – A Woman's Diary – Chapter II

door Edwin Knip
220 views 2 minuten leestijd

Een inkijkje in het leven van Helena Iren Michaelsen als zangeres Angel.
Het album laat de luisteraar kennis maken met het persoonlijke leven van zangeres Michaelsen. Onder begeleiding van multi-instrumentalist Oliver Philipps komen er dertien nummers voorbij met persoonlijke en ongecensureerde belevenissen. De rode draad in het album is het leven vol ups en downs, er is sprake van liefde, blijdschap, teleurstelling en woede. Sommige nummers zullen de luisteraar raken, andere geven stof tot nadenken.
Achter het album zit de gedachte dat niet iedereen openlijk over bepaalde dingen uit zijn of haar leven durft te praten. Men is bang voor een stigma of roddels. Michaelsen heeft niets te verbergen, ze is zichzelf en praat over alles. Enkele nummers schreef ze al toen ze twaalf was. Het album is het lang verwachte vervolg op A Woman’s Diary – Chapter I uit 2005.
Never Again opent het album met de belofte om nooit meer verliefd te worden omdat dit pijn en verdriet met zich meebrengt. Een leuk nummer maar tekstueel vrij eenvoudig. Het nummer Streetchild gaat over een moederloos kind dat over straat zwerft en geld probeert te verdienen door op een gitaar liedjes te spelen. Het nummer zet je aan het denken, ieder kind heeft recht op liefde en een echt huis waar het aandacht en zorg krijgt dat het verdient.
Het mooiste nummer op het album is I Don’t Believe. Het is een aanklacht tegen het geloof en bezit een pakkende melodie.  Imprisoned gaat over de opname in een zogenaamd mental hospital, een inrichting waar Michaelsen volgens zichzelf niets te zoeken had. Het is een afwijkend nummer ten opzichte van de vorige, het is bombastischer en steviger. Het dreigende koor zorgt voor de perfecte sfeer van het nummer.
Gaandeweg horen we meer van het persoonlijke leven van Michaelsen. De nummers varieren hier en daar van stijl en het is een aangenaam album om naar te luisteren. Het dertiende en laatste nummer is Angel Maria’s Poem, een nummer dat in het Zweeds gezongen wordt. Het is een passende afsluiter van dit album vol intieme verhalen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00