Home » Another Now presenteert video bij single Cascade

Another Now presenteert video bij single Cascade

door Maurice van der Zalm
184 views 2 minuten leestijd

Over twee weken kunnen we dan eindelijk het langverwachte album van Another Now in handen krijgen. Ondertussen heb je al kennis kunnen maken met deze uitstekende Nederlandse metalcoreband die hun dynamische metalcore laten beïnvloeden door bands als Crossfaith, Polaris en Eskimo Callboy. Vandaag hebben we deze aanloop uitgebreid met een nieuwe video bij de single Cascade die evenals de overige singles ook te vinden is het op het album OMNI.
Ook bij Cascade word je op je wenken bedient wanneer je van stevige en melodieuze metalcore houdt. Alle elementen zijn namelijk ook hier weer aanwezig. Snelle riffs ondersteund door een hamerende ritmesectie vormen de basis en de vertrekhal voor een vlucht naar botsende aardplaten. De zang maakt het geheel mooi af. Soms agressief en ruw, maar in de melodieuze stukken bijna sereen en toch krachtig.
‘Cascade’ is een afspiegeling van momenten wanneer het allemaal te veel wordt in het leven en je alles achter je wilt laten om eraan te ontsnappen. Echter het ontsnappen aan het hier-en-nu kan slechts van korte duur zijn en de realiteit ligt op de loer, wachtend om hard toe te slaan.
Op debuutalbum OMNI staan de eerste samenwerkingen met gastvocalisten. Xavier Kleuters is te horen op ‘Cascade’. De overige gastvocalisten die te horen zijn op het album zijn Sem Pisarahu (The Royal), Alan Grnja (Distant) en Julia Roosenschoon (Julia Rose).
Bassist en producer Rik over het proces: “Heel vaak als we samen zijn en ideeën op elkaar stapelen, proberen we elkaar aan het lachen te maken, of een andere soort emotionele reactie bij elkaar op te wekken. Een voorbeeld daarvan is de hardstyle beat halverwege het nummer, dat was een experiment dat ik qua productie al een tijdje wilde proberen, maar op dat specifieke moment heb ik het gewoon even snel erin gestopt om een dramatische reactie van iedereen te krijgen… en het kreeg de juiste respons die ons allemaal nog enthousiaster maakte om het nummer zo gek mogelijk te maken. We waren aan het onderzoeken hoe ver we konden gaan.”
Maak verder kennis met Another Now met deze video en zet 16 juni in je agenda, want dan kun je het album in volle glorie gaan aanschaffen.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00