Home » Anti-Flag – American Reckoning

Anti-Flag – American Reckoning

door Edwin Knip
147 views 2 minuten leestijd

Oude nummers in een nieuw akoestisch jasje en nieuw materiaal.
Anti-Flag komt deze keer met een album vol akoestisch materiaal. Politiek geëngageerde punk van hoog niveau. Na de eerste luisterbeurt is het duidelijk dat de nummers staan als een huis, ook in een uitgeklede versie. De band bezingt de ellende en economische puinhoop in de Verenigde Staten zonder een blad voor de mond te nemen. Een orkaan en wateroverlast in New Orléans, en hoe lang het dan wel niet duurt voordat er actie ondernomen wordt. Het kan niet allemaal de goedkeuring van de band wegdragen.
Scherp en kritisch weet de band in tien nummers een goed beeld te schetsen van het hedendaagse Amerika. Diverse onderwerpen komen ter sprake, van racisme tot de wapenwet, The March For Our Lives, het komt allemaal ter sprake. De nummers gaat over de mensen die strijden tegen de wapenlobby, mensen die leven in angst vanwege al het geweld dat in hun leven is binnengekomen.
Naast oudere, eigen nummers heeft de band ook drie covers opgenomen. Gimme Some Truth van John Lennon krijgt een stevig punksausje, For What It’s Worth van Buffalo Springfield en Surrender van Cheap Trick volgen en sluiten het album af. Het zijn nummers die aansluiten op de thema’s die in de eigen nummers worden aangesneden. De band maakt zich zorgen over Amerika onder Donald Trump waar de waarheid binnen luttele seconden om zeep wordt geholpen.
De band wil niet stil langs de zijlijn staan en van zich laten horen met duidelijke statements. De teksten van de band zijn duidelijk, de muziek is ouderwets goed en dus is er geen reden om dit album links te laten liggen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00