Home » Arjen Lucassen's Supersonic Revolution kondigt album Golden Age Of Music aan

Arjen Lucassen's Supersonic Revolution kondigt album Golden Age Of Music aan

door Maurice van der Zalm
1,9K views 3 minuten leestijd

Arjen Lucassen’s Supersonic Revolution brengt op 19 mei het spectaculaire debuutalbum “Golden Age of Music” uit via Music Theories Recording/Mascot Label Group.

Je denkt dat je Arjen Lucassen kent? Boomlange Nederlandse progrock polymath? De man achter het super succesvolle progrock-conceptualistische Ayreon? Om nog maar te zwijgen van zijn progmetal projecten Star One en Guilt Machine? Enorme overkoepelende concept-albums over ruimte en tijd, boordevol speciale gasten die lezen als een who’s who van moderne progressieve rock? Die Arjen Lucassen? Nou, think again…

Supersonic Revolution, de band achter ‘Golden Age Of Music’, bestaat simpelweg uit vijf man: Arjen op bas, toetsenist Joost van den Broek, gitarist Timo Somers, drummer Koen Herfst en zanger Jaycee.

Het hele project is ontstaan door een verzoek van het Duitse tijdschrift Eclipsed die Lucassen vroegen om een track voor een cover CD. “Ze vroegen me of ik nog wat cover tracks voor ze had,” herinnert hij zich. “Ik zei ‘Nee, maar ik wil er best één voor je opnemen.’ Dus ze gaven me een lijst en ik pikte daar ‘Heard It On The X’ uit van ZZ Top. Toen vertelden ze me dat het klaar moest zijn binnen één week…”

“Dat viel even tegen! Ik nam contact op via WhatsApp met mijn favoriete muzikanten in Nederland en letterlijk binnen dertig minuten had ik vijf mensen verzameld. Een hele band dus eigenlijk”. Hierdoor ontstond het idee in Lucassen’s hoofd. “Ik wil weer een band formeren. En ik wil gewoon plezier hebben!”.

“Ik ben echt een vreselijke perfectionist zoals iedereen weet, dus ik stuur vaak de muzikanten hun partijen terug met de vraag om dingen te veranderen”, erkent hij. “Maar dit keer was alles perfect. We hadden echt plezier met elkaar via telefoon en WhatsApp en binnen een week hadden we het nummer af.” Hij vervolgt, “Ik wilde dit keer ook graag een vrolijk, positief project”

“Ik stelde hen voor een band te formeren en nummers te schrijven in de stijl van de zeventiger jaren. Dat waren mijn vormende jaren dus de teksten moesten een viering zijn van alle gedenkwaardige momenten uit die gouden tijd,” zegt hij enthousiast. “Maar ik wilde niet dat het precies zo zou klinken als in de zeventiger jaren, want dat is natuurlijk al gedaan. Het kan echt niet beter dan ‘Stargazer’ of ‘Kashmir’.”

“De jongens in de band zijn allemaal een stuk jonger dan ik – rond de dertig – dus ze bestonden nog niet eens in de zeventiger jaren. Dus voor mij was dit de perfecte kans om 70s muziek te maken met veel Hammond en zinderende gitaren, maar om het wel modern te laten klinken.”

Het eindresultaat is elf nummers met energieke, progressieve heavy rock die swingt met het soort groove waarmee Deep Purple rockte in de vroege tot midden jaren zeventig. “Dit album is niet een typisch prog album. Het is niet Yes of Genesis. Maar het is ook geen metal album. Gewoon een lekker rock album met veel virtuoze Hammond en gitaarsolo’s en krachtige melodieuze zang!

Het album bevat ook 4 bonus tracks, covers van enkele legendarische nummers die de Arjen Lucassen treatment hebben gekregen: T-Rex’s ‘Children of the Revolution’, ZZ Top’s ‘Heard It On The X’, Earth Wind and Fire’s ‘Fantasy’ en Roger Glover’s ‘Love Is All.’

Dat, dames en heren, is de echte Arjen Lucassen. Klus geklaard. Plezier alom.

Track list:

01 SR Prelude
02 The Glamattack
03 Golden Age Of Music
04 The Rise Of The Starman
05 Burn It Down
06 Odyssey
07 They Took Us By Storm
08 Golden Boy
09 Holy Holy Ground
10 Fight Of The Century
11 Came To Mock, Stayed To Rock
12 Children Of The Revolution (Bonus Track)
13 Heard It On The X (Bonus Track)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00