Home » As It Is – Okay

As It Is – Okay

door Filip van der Linden
218 views 1 minuten leestijd

As It Is is een Britse poppunkband die wel heel goed naar zijn Amerikaanse voorbeelden geluisterd heeft. Op hun nieuwe album Okay brengen ze coole pretpunk in de stijl van Blink 182, Sum 41, New Found Glory en Good Charlotte. Heel Amerikaans en soms heel catchy. Op vrijdag 16 juni mogen ze op Graspop op de Jupiler-stage spelen, maar of de metalheads deze pretpunk naar waarde zullen weten te schatten, is nog maar de vraag.
 
De punk van As It Is is meestal braaf en smooth, zoals op Pretty Little Distance en single Hey Rachel. Evengoed staan er op Okay enkele tracks waar helemaal geen punk in zit. Soap, Curtains Close en Still Remembering geraken niet verder dan een doordeweeks popnummer. Een beetje jammer dat ze niet eens in de punkgeschiedenis van hun eigen land gedoken zijn.
 
Toch zijn er aantal nummers waarop de Britten zowel muzikaal als tekstueel hun tanden laten zien. Patchwork Love en No Way Out laten een jeugdig enthousiasme horen dat we nog kennen van de eerste platen van Green Day en The Offspring. Ook Austen en Until I Return zijn best genietbaar.
 
Okay is een prima album voor wie van op Amerikaanse leest geschoeide poppunk houdt. Ideale muziek voor een warme zomer bij het skatepark of voor in de slaapkamers van weerbarstige tienermeisjes.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00