Home » Ascension – Under The Veil Of Madness

Ascension – Under The Veil Of Madness

door Edwin Knip
947 views 2 minuten leestijd

Ruim elf jaar na de release van het debuutalbum Far Beyond The Stars komt dan eindelijk een vervolg.

De uit het Schotse Aberdeen afkomstige powermetal band neemt uitgebreid de tijd om een opvolger te maken.  In een ongewijzigde samenstelling, dat dan wel weer. De band wordt gevormd door zanger Ricki Carnie, gitaristen Fraser Edwards en Stuart Docherty, bassist Nick Blake en drummer Dick Gilchrist.

De band combineert op het album powermetal met symfonische rock. De nummers op het album verhalen over waanzin en psychotisch gedrag waarbij het verhaal draait om personages die geestelijk vergiftigd zijn door een collectie vervloekte muzikale manuscripten die bekend staan als Pages Of Gold. Deze manuscripten zouden zijn gecureerd door de mysterieuze Dark Composer met als doel ellende en dood de wereld in te brengen.

In bijna een uur tijd brengt de band tien aanstekelijke uptempo nummers met Sayonara als openingstrack. Een razendsnel uptempo nummer dat eigenlijk zonder enige intro het album aftrapt. In het hierop volgende Megalomaniac weet de band zelfs nog sneller te gaan. Krachtige vocalen en slim bedachte koortjes worden gecombineerd met snelle gitaarakkoorden en uptempo pianospel.

De intro van Memories misleidt de luisteraar, daar waar een ballad zou moeten beginnen komt ineens een bombastisch koor opzetten en voeren beide gitaristen binnen de kortste tijd het tempo op. Met nummers als Set You Free, Pages Of Gold en het slotnummer God Of Death brengt de band aanstekelijke uptempo nummers die sporadisch wat rustpuntjes kennen waarbij de toetsen worden ingezet om het geheel wat rustiger te laten klinken.

Over het geheel is dit een uitstekend album en een waardig opvolger van Far Beyond The Stars. De band bewijst andermaal een aanwinst te zijn voor het powermetal genre.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00