Home » Lissie – Melkweg (Amsterdam) 3-3-2023

Lissie – Melkweg (Amsterdam) 3-3-2023

door Edwin Knip
777 views 2 minuten leestijd

In een uitverkochte Melkweg geeft Lissie de afsluitende show van haar Europese tour.

Een zaal gevuld met fans uit Nederland, maar ook uit Duitsland, Scandinavie en Engeland wacht vanaf half acht rustig op de dingen die komen gaan. Er zijn twee acts als voorprogramma voordat Lissie zelf het podium op komt. Als eerste komt Hannah Ashcroft het podium op om een aantal nummers van haar EP Husk te spelen. Breekbare en intieme nummers die door de wat schuchtere en sympathieke zangeres sterk worden neergezet.

Daarna is het de beurt aan de Canadese rock/blues artieste Cat Clyde. Zij timmert al wat langer aan de weg en promoot hier haar vijfde album Down Rounder. Clyde weet krachtige uithalen en stevige blues neer te zetten.

En dan wordt het wachten beloond, de laatste ronde is voor Lissie. Op het podium wordt ze bijgestaan door Engelse muzikanten, daar waar ze in de Verenigde Staten tourt met een Amerikaanse band. En, als achtergrondzangeres zien we Hannah Ashcroft terug. Lissie opent de show met het openingsnummer van haar nieuwste album Carving Canyons, het nummer Unravel, gevolgd door Sleepwalking. Het is te zien dat zowel zangeres als band er zin in hebben, het plezier en de energie spat er vanaf.

De setlist bevat tracks als  Flowers en het opzwepende Don’t You Give Up On Me gevolgd door het rustige en intieme Mississippi afkomstig van haar debuut Catching A Tiger uit 2010 alweer.  Het nummer Sad, geschreven in een boze bui, Further Away en Chasing The Sun wordt de show vervolgd. Lissie is ondanks een ontstoken oog perfect in vorm. ‘Something weird happened to my eye, but it won’t effect my singing’ aldus de sympathieke zangeres. Energiek heen en weer springend zweept ze de band op tot een hoger niveau.

Bij Carving Canyons wordt ze even emotioneel mede gevoed door de fantastische feedback vanuit de zaal. Het contact met de zaal is oprecht en zeker niet ingestudeerd of een ‘moetje’. Aan het eind van de show wordt het geweldige When I’m Alone volmondig door de volledige zaal meegezongen. Uiteraard volgt de oud Radio 2 Topsong Night Moves en in de toegift komen Everywhere I Go en het opzwepende Little Lovin’ nog voorbij.

Geen hele lange show, maar wel een optreden met energie, plezier en een perfecte muzikale begeleiding. Het wordt hoog tijd dat meer mensen notie gaan krijgen van deze geweldige zangeres die voor een topavond gezorgd heeft.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00