Home » Asenblut – Legenden

Asenblut – Legenden

door Filip van der Linden
144 views 1 minuten leestijd

Ook Duitsland heeft zijn eigen vikingmetalbands. Asenblut klinkt als een Duitstalige versie van Amon Amarth en dat is meteen een gul compliment.
 
Asenblut heeft vier tracks van zijn debuut Aufbruch, uitgebracht in 2009 bij een relatief klein Duits label, heropgenomen en aangevuld met de Manowar-cover God Or Man.
 
De albumtitel Legenden verwijst daardoor bijna met zekerheid naar het nog steeds live brengen van deze tracks, die niet langer als CD of download beschikbaar zijn. Het heruitbrengen vult dan mooi het gat op tussen twee albums.
 
Op de tracks Die Legenden, Heldenbürde, Asenblut en Von Des Verräters Untergang hoor je dat deze Duitse band heel dicht in de buurt komt van Amon Amarth, Amorphis en Finntroll, al zouden de zanger en vooral de drummer nog een tandje moeten bijsteken.
 
Maar ze bieden dezelfde power en hebben net als hun Zweedse en andere collega’s een goed oor voor melodie. Door in het Duits te zingen, geven ze zichzelf een eigen gezicht. Er zijn nog wel een paar verschillen, zoals de opgejaagde gitaarsolo’s van de Duitsers en het feit dat ze – toch op deze EP – de Noorse mythologie links laten liggen.
 
In de Engelstalige cover komt de grunt van Tetzel niet toevallig het dichtst in de buurt van die van Johan Hegg. Als Tetzel in zijn moederstaal aan de slag gaat, krijgen zijn grunts iets bijtends en zit er nog net iets meer korrel op het schuurpapier.
 
Een fijne ontdekking.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00