Asermoietuitkomt – Miauw

Asermoietuitkomt is de bandnaam van een herrezen Vlaamse, Nederlandstalige punk/hardcoreband. Die ontstond in 1987 en speelde tot 1989 in elke club en café waar ze mochten. Het zijn genre- en generatiegenoten van het bekendere Belgian Asociality. Eind 2020 werd Asermoietuitkomt heropgericht met nog twee van de vier originele leden en daar hoorde meteen een album bij: Welle Zen Terug. In 2022 volgde al het album Onkruid Vergaat Niet.

Van het derde album, Miauw, kregen we sinds vorig jaar reeds vier singles. Voor  twee daarvan wist de band leuke gastrollen te strikken die ook bij de bezoekers van Rockportaal.nl een belletje zullen doen rinkelen: Jeroen Camerlynck van Fleddy Melculy voor Mijn Zin en Lenny van The Priceduifkes voor Oud IJzer.

Op het album staan alles samen veertien nummers en nog vijf bonustracks. De eerste bonustrack is De Vier Zwijntjes, een parodie op De Drie Biggetjes van K3 die in 2022 al op YouTube verscheen. Daarnaast werden vier tracks van het album Welle Zen Terug opnieuw opgenomen.

Miauw is een bonte verzameling van heel wat (korte) nummers en heel wat gastzangers. Dat laatste is welkom, omdat de band voor elk nummer zowat dezelfde aanpak heeft in opbouw en ritme (op een intro’s en breaks na). Muzikaal is dit misschien eerder klassieke pretpunk. In de lyrics zitten enkele leuke grappen en soms moet je die net wat gaan zoeken. De humor doet wat denken aan die van Belgian Asociality en The Evil Pony’s. Goed gevonden is De Ideale P.. Dat is geen cover van De Ideale Penis van de Belgische cultband De Lama’s. Waar dat nummer dan wel over gaat, wil ik hier nog niet verklappen.

De leukste nummers op Miauw zijn De Poes, Doet Dat Maar Zelf en De Schoen. Miauw is een vermakelijk album en we hopen Asermoietuitkomt binnenkort eens live aan het werk te kunnen zien in Nederland.

Related posts

Ear Danger – Minotaur

Nine Stones Close – Diurnal

Axamenta – Spires