CRACKUPS -Sgt. Haze

The Crackups waren zowat 15 jaar geleden een Belgische rockband met een bijna klassiek verhaal: netjes de finale gehaald in Humo’s Rock Rally, heel wat lokale shows gespeeld, één album uitgebracht in eigen beheer, maar geen hit gescoord en dan de stekker eruit. De bandleden gingen elk hun eigen weg, vooral naar andere bands als Double Veterans en Psycho 44, …


Op verzoek van fans en fans in andere bands reïncarneerden The Crackups als CRACKUPS, in de originele bezetting.
Bij een reünie hoort uiteraard ook een nieuw album en dat kwam er in 2020 met Greetings From Earth. In onze lovende review van dat album hadden we het over smerige, snel gespeelde garagerock met hints naar noise en punk, en met The Cavemen, The Hives, Wet Dreams, The Glücks, The Undertones en Black Flag als referenties. Het hele album duurde niet langer dan 20 minuten voor zeven tracks. Het album zorgde voor een mooie doorstart en flink wat concerten.

Inmiddels zijn we vier jaar verder en is er een nieuw album. Plexi verschijnt pas in november, maar tot die tijd kunnen de fans zich opwarmen aan de eerste single en dat is Sgt. Haze. Zelf omschrijven ze deze single van nauwelijks anderhalve minuut als punchy proto punk, en ook nog Devo meets Warmduscher en B-52’s meets Viagra Boys. Devo zit er zeker in, met de ietwat houterige zangstijl. Wij horen vooral (opnieuw) de punch van The Hives. De intro zit heel goed en is heel herkenbaar.

Wie deze band graag eens live aan het werk wil zien, moet wachten tot na de zomer. Op 1 september staan ze op Bruis in Maastricht en in oktober spelen ze zelfs twee keer op Left of the Dial in Rotterdam.

Related posts

Maanvlinder – Tranen van Gisteren

Mould – Dust and Venom

Xilla gooit de Devils Dice