Home » Asia – Gravitas

Asia – Gravitas

door Edwin Knip
184 views 2 minuten leestijd

ASIA Gravitas CD  cover sIn 1982 verraste Asia de wereld met haar debuut lp. Opgericht door John Wetton (ex-King Crimson), Rick Wakeman (ex-Yes), Carl Palmer (ex-E.L.P.) en Travor Rabin, zorgde de band voor het bestverkochte album wereldwijd. Nu, 32 jaar later, bestaat de band uit oudgedienden bassist/zanger John Wetton, drummer Carl Palmer, toetsenist Geoff Downes en nieuwkomer gitarist Sam Coulson.
Gravitas telt negen nummers, en opent met de nieuwe single Valkyrie. De videoclip werd afgelopen januari in Los Angeles opgenomen. Het nummer heeft een refrein dat zich in je hoofd nestelt en er niet meer uit wil. Erg goed bedacht dus. Het nummer gaat over een vrouw die de zanger ziet als zijn Valkyrie, zijn Walkure die hem ooit mee zal nemen naar het Walhalla. Gravitas en Closer I Get gaan ook over onbereikbaar lijkende liefdes. Rustige nummers, met een nadrukkelijke rol voor de toetsen. The closer I get to you, the further you push me away. I don’t know what to do, I just don’t know what to say. De ik-persoon weet niet meer wat hij moet doen om toch het hart van zijn geliefde de te veroveren. Met Nyctophobia gaat het tempo wat omhoog,  het nummer beschrijft de angst voor het donker. Russian Dolls gaat over een liefde in het verre Rusland, gevolgd door Heaven Help Me en I Would Die For You. Joe DiMaggio’s Glove is weer een rustiger nummer. Joe DiMaggio was een fameuze honkballer die in de jaren dertig speelde voor San Fransisco Seals, en daarna overstapte naar de New York Yankees. De zanger vraagt zich af waar het door komt dat hij zo zachtaardig is geworden. Het laatste nummer van de reguliere uitgave is Till We Meet Again. De Deluxe versie heeft nog akoestische versies van The Closer I Get To You en Joe DiMaggio’s Glove.  Ook zit er een DVD bij met allerlei extra’s, waaronder de videoclip van Valkyrie.
Een album waar de nummers elkaar goed aanvullen, en waar de band laat horen dat er nog steeds rekening gehouden moet worden met Asia.  Iets om naar uit te kijken als de band later dit jaar zal gaan touren in Europa, Japan en de VS.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00