Home » At The Drive-In – Diamanté

At The Drive-In – Diamanté

door pim@rockportaal.nl
103 views 2 minuten leestijd


Op 24 november brengt At The Drive-in de EP Diamanté uit. Na hun terugkeer aan het punkfront met in ter a li a is het vuur weer aan en gaan ze verder waar ze met laatst genoemde album waren gebleven.
Drie liedjes (Amid Ethics, Despondend At High Noon, Point Of Demarkation) die een At The Drive-In laten horen die zich wel wat inhoudt. De kenmerkende rare gitaarfeedback van Omar Rodriguez-Lopez en de meer zingende dan schreeuwende Cedric Bixler Zavala laten hun punk roots steeds meer los en daarvoor in de plaats zijn er gruizige baslijnen en psychedelische effecten. Amid Ethics en Despondent at High Noon zijn de nummers die het dichtste bij de nummers op meesterwerk Relationship Of Command komen. Point Of Demarkation is een slepend mid tempo nummer dat lekker psychedelisch is. Vreemd maar wel lekker door de geweldige rare gitaargeluidjes die Omar maakt. Uiteraard laat de band ons niet gaan zonder een cryptische boodschap die op de één of andere manier aan Diamanté verbonden is:
“How do you weaponize the insatiable thirst for life among vultures? How do you deprogram the coroner dissecting hiatus ? What light beckons you from the sewers of suggestion? Is your instinct extinct ? Or does it hide in the flash burn of counterfeit automatons? 5 boys with guilty slingshots swaying to the Midwitch Sound. Blinded by the DIAMANTÉ.”
Conclusie: At The Drive-in is weer aan en gelukkig maar, want bands zoals deze zijn schaars. De punk is niet verdwenen maar is wel ietsjes vervaagd. Diamanté is weer een stap vooruit voor een band met twee kopstukken in de creatieve muziek.
Op een schaal van 1 tot 10:
8.5
Op 7 maart 2018 spelen ze in 013 Tilburg!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00