Home » Omnium Gatherum naar P60 Amstelveen

Omnium Gatherum naar P60 Amstelveen

door Patrick Spruytenburg
158 views 2 minuten leestijd

Ook in het najaar geniet je bij P60 weer van de allerbeste metal. Vanavond presenteren we je een ultieme (progressive) death metal package uit het hoge Noorden van Europa: voor een exclusieve NL show toogt The Arctic Circle Alliance – Chapter I richting Amstelveen!
Het Finse Omnium Gatherum, actief sinds 1996, is een zestal wat woeste death metal combineert met adembenemende melodieën; Gothenburg-stijl. Als geen ander weten ze zich al jarenlang te onderscheiden van de massa, zonder daarbij het gevoel voor catchy hooks en herkenbare riffs te verliezen. Originaliteit staat sinds hun eerste ‘Steal The Light’ EP (2002) hoog in het vaandel en dat is in de gehele discografie terug te horen. Tot nu toe bracht de band in totaal zeven full-lengths uit, met ‘Grey Heavens’ uit 2016 als laatste wapenfeit. Eerder dit jaar tourde de band samen met Amon Amarth en Dark Tranquillity. Zware Metalen schreef over hun optreden aldaar: “Alles bij elkaar weet deze band een magische balans te creëren als het gaat om het geheel, en doet daarmee zijn naam eer aan waarin in feite het wezen der dingen besloten ligt: de groepering of samenkomst van alles.” Oftewel, pure Scandinavische death metal zonder enige concessies!
Het IJslandse Skálmöld werd opgericht in 2009 en is sindsdien IJsland’s trots op het gebied van metal. Zelf omschrijven ze hun stijl als battle metal, maar luister vooral zelf hoe invloeden uit de viking metal, old school death metal en hun IJlandse roots tot een pakkend geheel worden gesmeden. Na hun debuut, ‘Baldur’ uit 2010, werd de band een jaar later opgepikt door Napalm Records. Behalve drie full-lengths bracht de band ook een zeer succesvol live album uit via dit label, waarop de band de krachten bundelt met het Iceland Symphony Orchestra. Afgelopen oktober kwam het zestal met ‘Vögguvísur Yggdrasils’ op de proppen, met daarop weer een diepgaand concept geïnspireerd op het Noorse mythologische wereldbeeld. Vanavond brengen zij die wereld tot leven!
Om de avond te openen is het eveneens Finse Stam1na gestrikt. Dit vijftal begon hun carrière in 1997 met de demo ‘Brainrape’ en heeft zich door de jaren heen sterk ontwikkeld. De band bracht tot nu toe zeven albums uit en die bereikten allemaal binnen no time de Gouden status in thuisland Finland. Ook ‘Elokuutio’ uit 2016, hun laatste album, viel deze eer ten deel. Hun stijl is het best te omschrijven als progressieve thrash, maar ook invloeden uit death en moderne metal vinden hun plek in het geluid van deze Finse supersterren. Vanavond vertonen ze hun kunsten op het podium van P60!
Wanneer: donderdag 26 september 2017
19:15: deuren open
19:30 uur: aanvang
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.
bron: website P60

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00