Home » Axxis – Best Of EMI-years

Axxis – Best Of EMI-years

door Maurice van der Zalm
137 views 2 minuten leestijd

Het Duitse Axxis bestaat dertig jaar en dat moet toch wel gevierd worden. De band heeft een uitgebreide discografie, met het laatste album Monster Hero slechts een jaar geleden, en wist eind jaren tachtig de stevige rock te combineren met de keyboards van Harrie Oellers, die Axxis in 1990 versterkte. Samen met zanger Bernhard Weiss vormt hij de spil van de Duitse rockers die in binnen- en buitenland succesvol zijn en vooral live sterk voor de dag komen waarbij Rock Am Ring, Wacken Open Air en 70.000 Tons of Metal op hun cv staan. Het duo heeft in de dertig jaar de nodige verschuivingen in de bezetting mogen meemaken, maar de muziek van Axxis heeft met een solide basis altijd degelijke rock gespeeld waarbij de invloeden uit de jaren 70 en 80 sterk aanwezig zijn.
Voor de gelegenheid heeft de band, ditmaal met gitarist Matthias Degener in de gelederen, het beste uit de tijd dat ze een contract met EMI hadden opnieuw opgenomen voor deze dubbelaar. Hiervoor kregen ze ondersteuning van Sascha Gerstner (Helloween), Dirk Schlag (Santiano), Rene Shades (Pretty Maids), Axel Ritt (Grave Digger), Manni Schmidt (Refuge,ex-Grave Digger) en Marcos Rodriguez (Rage).
Het betreft maar liefst 24 composities afkomstig van de eerste zes albums voordat ze hun eigen platenlabel Phonotraxx oprichtten.
Natuurlijk vind je er composities op van het debuut Kingdom Of The Night uit 1989, dat in 2014 een soort vervolg heeft gekregen in Kingdom Of The Night 2 the white and the black album. Composities als Kingdom Of The Night en Living In A World mogen na dertig jaar nog altijd tot de favorieten van de band horen. Verder is er genoeg gehaald van Axxis II (1990), Access All Areas (1991), The Big Thrill (1993), C’est La Vie van Matters Of Survival (1995) en Voodoo Vibes (1997).
Het album Best Of EMI-years biedt je een aardig doorkijkje van hetgeen Axxis in de eerste tien jaar van hun bestaan hebben neergezet en het blijkt dat alle composities in alles de sfeer en de stempel van Axxis dragen. Het zijn 24 composities die zeker ook het derde decennium van de 21ste eeuw recht overeind staan in hun karakteristieke geluid dat Axxis tot op de dag van vandaag solide, sterk en stabiel neerzetten. Best Of EMI-years is daarmee meer dan een zoethoudertje maar een mooi overzicht en voor velen een mooi aanwinst op hun muziekcollectie.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00