Home » Barry Hay & JB Meijers – Fiesta De La Vida

Barry Hay & JB Meijers – Fiesta De La Vida

door Edwin Knip
733 views 2 minuten leestijd

Zorg dat twee rasechte muzikanten vlak bij elkaar op hetzelfde eiland wonen en wacht dan rustig af op wat komen gaat.
Na de vruchtbare samenwerking voor het album For You Baby weten Meijers en Hay andermaal verrassend uit de hoek te komen. Veertien titels, bekende en onbekende nummers, covers en eigen materiaal gebundeld tot een aantrekkelijke mix van diverse stijlen muziek. Voor de tracklisting dook Hay in zijn platenkast en haalde daar een paar persoonlijke favorieten uit, Meijers voegde er daar een paar van hemzelf aan toe en de basis was gelegd.
Op het album horen we Spirit In The Sky van Norbert Greenbaum, Indian Ropeman van Julie Driscoll, 20th Century Boy van T.Rex en You Never Can Tell van Chuck Berry. Lekker in het gehoor liggende nummers, de één wat bekender dan de ander. Hier en daar is een nummer ondergedompeld in Caribische klanken zoals bijvoorbeeld Unconditionally of het nu ineens licht opzwepende Twist In My Sobriety van tanita Tikaram.
Fiesta De La Vida is de basis voor een avondvullend programma in de Ziggodom op 5 november aanstaande waar beide heren zich verzekerd hebben van de muzikale ondersteuning van Danny Vera. Fiesta De La Vida is geinspireerd door de fascinatie van beide heren voor de viering van de Dag der Doden door de Mexicaanse bevolking. En zo komt een bonte verzameling nummers bij elkaar, verbonden door aanstekelijke percussie en opgewekte blazers.
Dancing Barefoot van Patti Smith, Magic Carpet Ride van Steppenwolf en Don’t Let The Old Man In van Toby Keith, er komen mooie covers langs. Hay is nog lang niet uitgeraasd en in Meijers heeft hij een goede catalysator. Het zal dan zeker niet het laatste album van deze twee zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00