Barry Hay & JB Meijers – For You Baby

Nieuwe releases van de Golden Earring laten steeds langer op zich wachten, maar zanger en frontman Barry Hay komt toch met een nieuw album.
De platenmaatschappij zag het album als solo-album, Hay dacht daar anders over. JB Meijers had op zijn minst net zo veel input gehad als Hay zelf, en misschien nog wel meer. In eerste instantie was het idee om een duetten album op te nemen, geïnspireerd door het duet in het tv programma Ilse’s Veranda waar Hay een duet met Ilse DeLange doet. Hij leert JB Meijers kennen en samen gaan ze aan de slag voor een nieuw album. Het wordt uiteindelijk een album waar maar één duet op zal staan.
Op het album staan twaalf covers van bekende en minder bekende nummers. Hay heeft zich in zang moeten aanpassen, de nummers zijn geen stevige rocknummers zoals hij gewend is bij Golden Earring. Hier moet hij subtieler zingen, het zijn rustige nummers die ten gehore gebracht worden. Het album opent met de Dylan song If Not For You. Daarna komen onder andere Sweet Jane van Lou Reed voorbij, evenals Bennie And The Jets van Elton John, King’s Call van Phil Lynott en I’m On Fire van Bruce Springsteen.
Het album is geen top album en de luisteraar moet ook zeker niet de covers gaan vergelijken met de originele versies. Dit is een album van muzikanten die er (nog) steeds plezier in hebben om een schijfje met hun favoriete nummers te vullen. Hay stapt uit zijn comfortzone en doet een niet onverdienstelijke poging om de nummers gevoelig vast te leggen. JB Meijers is een muzikale duizendpoot, die vrijwel alle muzikale begeleiding voor zijn rekening neemt.
Oja, en het duet? Het duet is met Danny Vera. Samen doen zij Blue Bayou van Roy Orbison. Een prachtig duet van twee ras muzikanten. De conclusie is dat dit een album is dat zeker het beluisteren waard is. Maar het blijft wel een album voor liefhebbers en fans van Hay.

Related posts

Goatizm – Solace In The Abyss

Rifflord – 39 Serpent Power

House By The Cemetary – The Mortuary Hauntings