Home » Batmobile – Brand New Blisters

Batmobile – Brand New Blisters

door Filip van der Linden
113 views 2 minuten leestijd

Batmobile brengt begin volgende maand het nieuwe album Brand New Blisters uit.
 
Het is het eerste nieuwe, reguliere album van deze Nederlandse cultformatie in twintig jaar als we het split-album Cross Contamination met Peter Pan Speedrock even buiten beschouwing laten.
 
Batmobile heeft al meer dan dertig jaar internationaal succes met zijn opzwepende psychobilly en speelt overal ter wereld, van Japan tot de Verenigde Staten en van Zweden tot Brazilië. De band werd reeds bejubeld met twee tribute-albums van bands van over de hele wereld.
Het nieuwe album zal op 4 maart ten doop worden gehouden op het door de barbiers van Schorem georganiseerde ScumBash Festival, waar de band sinds de eerste editie al de huisband van is.
Brand New Blisters is van begin tot eind psychobilly en rockabilly van de bovenste plank, of wat had u gedacht. Met dit album maken ze de concurrentie nog eens duidelijk hoe hoog de lat ligt voor wie in dit genre beter wil doen.
 
Soms sluipt er opvallend een snuifje punkrock (Demolition), surf of bluesrock (Never Gonna Stop) in hun psychobilly, maar dat maakt het voor iedereen interessant. Ondanks de beperkte bezetting van het trio wordt op Brand New Blisters gekozen voor een mooi vol geluid waarin elk bandlid zijn ei kwijt kan. De hippies krijgen een rake veeg uit de pan op Motherfuckin’ Hippy. Uitschieters zijn onder meer Apeface en From The Get Go, het zwoele Rest In Peace en Big Bob.
 
Bij momenten weet Batmobile nog te verrassen. Spider Sylvia begint bijna twee minuten lang als een treurige ballad om dan alsnog het tempo op te drijven. De meeste van de vijftien tracks rocken en swingen dat het een lieve lust is en behandelen de voor het genre klassieke onderwerpen (Killmachine , maar vaker gaat het net zo goed gewoon over muziek, zoals op Rock & Roll and Alcohol en It’s Rock & Roll. Laten we het daar op houden. Brand New Blisters is only rock & roll, but we like it.
 
https://www.youtube.com/watch?v=85d8KB81j6M
 
https://www.youtube.com/watch?v=UZTrBrVgZxE&feature=youtu.be

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00