Home » Bloodbound – War Of Dragons

Bloodbound – War Of Dragons

door Edwin Knip
123 views 2 minuten leestijd

Vliegende monster, vuurspuwend door de menselijke wereld. De oorlog is begonnen!
Het Zweedse Bloodbound, in 2004 opgericht door gitarist Tomas Olsson en toetsenist Fredrik Bergh brengt melodische power metal. Vanaf 2005 heeft de band al vijf albums afgeleverd, en is er getoerd met Sabaton, HammerFall en U.D.O., waardoor er wereldwijd een grote schare fans kennis hebben genomen van deze band. Na diverse wisselingen in de bezetting werd Patrik J.Selleby de nieuwe zanger, en met hem werd het album War Of Dragons gemaakt. Nummers over gevechten tussen draken en helden, het is de rode lijn van het album. A New Era Begins kondigt de komst van de draken al aan. Snel en meedogenloos gitaarwerk geeft het nummer Battle In The Sky een ongelooflijke drive, er zijn diverse koortjes toegevoegd en het vormt een bombastisch geheel. Tears Of A Dragonheart gaat op dezelfde voet voort, snel, sneller, snelst.
De nummers zijn strak geregisseerd, melodie en verhaallijn staan op de eerste plaats. Een stevige dubbele bass drum zorgt voor het nodige vuurwerk in War Of Dragons. Ook gitaristen Tomas Olsson en Henrik Olsson laten zich niet onbetuigd, zonder pauze wordt er onvermoeibaar in de hoogste versnelling gespeeld. De energie spat van de nummers af. Silver Wings is een wat minder snel nummer, en ook hier vallen de mooi gezongen koorpartijen op. Na ruim veertig minuten begint het twaalfde en laatste nummer van het album. Het heeft de veelzeggende titel Dragons Are Forever. Zonder uitzondering worden de nummers in een hoog tempo ten gehore gebracht, er is geen plek gemaakt voor een rustpunt op het album.
Het album is een goed uitgangspunt voor de nieuwe toer die de band in maart en april gaat doen, deze keer als headliner. De special guest tijdens de toer is de band Crystal Viper. Er staan optredens in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Frankrijk op de kalender. Er staat geen Nederlands optreden bij, maar voor de liefhebber is Hamburg niet zo ver rijden. En als de band de energie van het album ook live ten gehore kan brengen, is het de reis daar naar toe meer dan waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00