Home » Beauty In Chaos – Behind The Veil

Beauty In Chaos – Behind The Veil

door Edwin Knip
216 views 2 minuten leestijd

Het nieuwste album van Beauty In Chaos is een prachtig luister album geworden.
Voor het nieuwste album van Beauty In Chaos kiest Michael Ciravolo deze keer voor een hele andere benadering. Zes nummers, gezongen door zes verschillende zangeressen. De vinyl versie bevat zes tracks, de cd en digitale download bevatten maar liefst 25 tracks. Zowel cd als lp zijn elk gelimiteerd tot 100 exemplaren wereldwijd. Ciravolo is een groot fan van vinyl en wilde dan ook zijn nieuwe nummers weer op lp uitbrengen. Door de alsmaar oplopende levertijden wereldwijd laat hij Behind The Veil bij een kleinere fabriek persen. Met als enige restrictie dat er maar 100 geperst kunnen worden.
Het eerste nummer Afterlife wordt gezongen door Tish Ciravolo. De tekst gaat over het leven na de doo, wanneer zal zij haar engel zien? Tot zij tot het besef komt dat ze haar familie niet in de steek kan laten, het is haar tijd nog niet. Ze komt tot de conclusie dat het allemaal om liefde draait. Het geheel is een sferisch nummer. Met het gebruik van echo en keyboard wordt er een eigen wereld gecreëerd.
The Kiss Of The World wordt gezongen door Elena Alice Fossi. Het is een breekbaar nummer over een voorbije liefde. Met vlagen wordt het nummer iets steviger. Het wordt gevolgd door Not Your Fault, gezongen door Pinky Turzo. Ook dit nummer gaat over geestelijke pijn binnen een relatie. Het nummer is iets meer uptempo dan de voorgaande twee nummers. Orion, gezongen door Whitney Tai is de eerste single geweest van het nieuwe album.
Open Wound Heart is een nummer dat gezongen wordt door Cinthya Hussey, de vrouw van Wayne Hussey (The Mission). Waar manlief de voorgaande albums van Beauty In Chaos mocht voorzien van zijn vocalen, is het deze keer de beurt van zijn vrouw. Het laatste nummer is het door Betsy Martin gezongen Grasp The Stars. De zes composities zijn allemaal geschreven door de zangeressen in samenwerking met Ciravolo en bassist Michael Rozon. Ciravolo tekent weer voor alle gitaarpartijen op dit album.
De resterende 19 tracks zijn mixen van voorgaande zes nummers. Net als voorgaande albums heeft Ciravolo weer meerdere versies opgenomen van zijn nummers. Andere invalshoeken, andere muzikale benaderingen. Door de verschillen in uitvoeringen is er absoluut geen sprake van overkill, het is fascinerend om te horen hoe een nummer volledig anders weergegeven kan worden. Wederom levert Beauty In Chaos een geweldig album af.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00