Home » Brainstorm Festival komt met eerste namen

Brainstorm Festival komt met eerste namen

door Maurice van der Zalm
286 views 1 minuten leestijd

Firewind, Swallow The Sun en Wytch Hazel zijn als eerste bands bevestigd voor het Brainstorm Festival dat op 4 en 5 november wordt gehouden in Gigant, Apeldoorn. Het tweedaagse festival in Podium Gigant biedt naast concerten een bierproeverij, een theaterprogrammering met interviews en akoestische optredens, een expositie en een kleine metalmarkt.
Met Firewind heeft het Brainstorm Festival opnieuw een sterke headliner te pakken. De band rond gitaarvirtuoos Gus G. draait al jarenlang mee op het hoogste niveau in de power-metalscene. ,,Voor ons wordt het ook een weerzien met zanger Herbie Langhans, die eerder met bands als Sinbreed en Seventh Avenue op het Brainstorm Festival speelde”, aldus de organisatie.
Met het laatste album “Moonflowers” maakt Swallow The Sun internationaal indruk. Wegens corona is hun Europese tour verschoven naar 2023, waardoor de Finnen dit jaar alleen op het Brainstorm Festival te zien zijn. ,,Extra bijzonder, want “Moonflowers” is een van de betere albums van Swallow The Sun”, zegt de organisatie.
Een verrassende naam is Wytch Hazel, de Engelse band die hard aan de weg timmert met de hernieuwde opleving van de New Wave Of British Heavy Metal. ,,Zij zijn één van de smaakmakers binnen dit genre, en voor zover wij kunnen nagaan niet eerder in Nederland geweest. Een primeur dus!”
Tot 20 maart zijn er early bird tickets verkrijgbaar, daarna begint de reguliere kaartverkoop. Meer informatie: www.brainstormfestival.com


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00