Home » Beauty In Chaos – Finding Beauty In Chaos

Beauty In Chaos – Finding Beauty In Chaos

door Edwin Knip
178 views 3 minuten leestijd

Het debuutalbum van een uniek samenwerkingsverband in de muziekwereld.
Eindelijk is het langverwachte album daar. Een album waarbij de muziekliefhebber al enthousiast wordt als hij of zij de lijst ziet van de muzikanten die hun medewerking hebben verleend aan dit project. De band van gitarist Michael Ciravolo weet zich verzekerd van de medewerking van onder andere Wayne Hussey (The Mission), Simon Gallup (The Cure), ICE-T (Body Count), Robin Zander (Cheap Trick), Michael Aston (Gene Loves Jezebel) en Johnny Indovina (Human Drama) om maar eens een paar grote namen te noemen.
Het album werd voorafgegaan door het uiterst melodieuze Storm, gezongen door Ashton Nyte. De veertien nummers op het album worden gezongen door verschillende vocalisten,  De instrumentale invulling wordt voornamelijk gedaan door Ciravolo die zowel de gitaar- als baspartijen speelt. Producer Michael Rozon verzorgt de drum programmering en de elektrische bas.
Road To Rosario wordt gezongen door Michael Aston en is net als Storm een herkenbaar nummer voor Gothic rock liefhebbers. Op Man Of Faith horen we Wayne Hussey op zang en gitaar, de baspartij wordt gedaan door Simon Gallup. Hierna gaat in 20th Century Boy het gaspedaal diep naar beneden en horen we de rauwe agressieve zang van Al Jourgensen (Ministry). Het is een stevige rocknummer met sterke riffs en beukende drums, heel wat anders dan de voorgaande drie nummers. Robin Zander verzorgt de zang in Drifting Away, een nummer dat richting poprock gaat.
Johnny Indovina horen we dan op Memory Of Love, een nummer dat zo van een Human Drama album afgehaald kan zijn. Muzikaal rustig met een nadrukkelijk aanwezige akoestische gitaar, mooie koortjes en een intieme zang.  In Look Up horen we Tish Ciravolo op de bas en zang. Naast muzikant is zijn eigenaar van Daisy Rock Guitars. Het nummer zit vol echoes en nagalmende effecten. Un-natural Disaster laat ons dUg Pinnick (King’s X) horen op de bas en Ice-T op zang. Na twee rustiger nummers is het tijd om de boel weer op te schudden met een stevige song.
The Long Goodbye laat Hussey nog een keer horen op zang en weer is het een prachtig nummer dat herkenbaar is voor fans van The Mission. Indovina horen we voor een tweede keer op het intieme Beauty Lies en ook Nyte mag een tweede nummer doen, hij is te horen op Bloodless And Fragile. Gitariste/zangeres Evi Vine horen we op het intieme I Will Follow You, een nummer gedomineerd door akoestisch gitaarwerk.
Het album wordt afgesloten met Heliotrope met Betsy Martin (Caterwaul) op zang en ten slotte het titel nummer Finding Beauty In Chaos met voor de derde maal op dit album Nyte op zang. Dit bijna tachtig minuten durende album sleept de luisteraar van hoogtepunt naar hoogtepunt, het is één groot feest van herkenning en alleen daarom al verdient het de maximale aandacht van de muziekliefhebber.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00