Home » Hypnos – Set Fire To The Sky

Hypnos – Set Fire To The Sky

door Edwin Knip
126 views 1 minuten leestijd

Zweedse heavy rock in de hoogste versnelling afkomstig uit Gothenborg.
Voor de tweede keer in 2018 komt dit Zweedse vijftal met een album. In april kwam GBG Sessions uit, nu is er een nieuw album met negen nummers in de categorie Iron Maiden meets Black Sabbath. Stevige bluesrocksongs met een klassiek metalsausje. Het album is in een record tijd van amper twee weken opgenomen in Studio Ganymeden onder leiding van producer Ola Ersfjord.
Meteen vanaf de eerste tonen van Get Out gaat de band vol gas vooruit. Ook in Ain’t No Fool ligt het tempo hoog, stevige gitaar riffs, rommelende drums en een stabiele baslijn. Deadline heeft een herkenbaar loopje door het nummer heen dat onwillekeurig doet denken aan Heaven And Hell van Black Sabbath. Het is een wat rustiger nummer en de gemaakte vergelijking is een compliment voor het nummer. Halverwege het album zorgt dit nummer voor een lichte tempo daling, even een klein beetje gas terug. Het wordt gevolgd door het rustige, bijna intieme Time’s Running Out waarin zanger Linus Johansson laat horen dat hij ook de rustige nummers mooi kan brengen.
Met Caught In The Night gaan we vervolgens met gierende gitaren verder. Looking Out is zo mogelijk nog sneller, een nummer met een knipoog richting Motorhead qua snelheid. Het album sluit af met het intieme Slutet, een nummer met overwegend akoestische gitaar en Zweedse vocalen. Het nummer is bijna een volledig blues nummer met een mooie gitaarsolo. Het is een waardig afsluiter van dit album dat kwalitatief een dikke voldoende scoort en absoluut aandacht verdiend.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00